Nieuws

Yubico introduceert YubiKey 5C NFC met USB-C

De YubiKey 5C NFC is een fysieke veiligheidssleutel die compatibel is met zowel je laptop via USB-C als je smartphone via NFC en kost 55 dollar.

Om je digitale leven te beveiligen zijn al veel tips en tricks bedacht, van paswoordmanagers tot gezichtsherkenning. Maar terwijl deze laatste technologie nog niet op punt staat en nogal omstreden is en wachtwoorden nog regelmatig gehackt kunnen worden (op de website HaveIBeenPwned.com staan miljoenen wachtwoorden die verkregen werden door datalekken), is het veilig om gebruik te maken van twee-factor authenticatie (2FA).

Dat kan gemakkelijk met een fysieke veiligheidssleutel, zoals die van Yubico. Het bedrijf probeert ons al langer afscheid te doen nemen van onze paswoorden en maakt dat nu nog gemakkelijker met de nieuwe YubiKey 5C NFC. Deze sleutel kan je verbinden met je laptop via een USB-C poort en met je smartphone dankzij NFC.

Compatibiliteit

De nieuwste telg in de YubiKey 5 Series productlijn is een van de meest gevraagde producten volgens CPO Guido Appenzeller. Gebruikers zijn niet langer verbonden aan slechts één apparaat of dienst. Dat maakt het belangrijk om een authenticatiesleutel ter beschikking te hebben die compatibel is met elk apparaat.

Yubico argumenteert dat we, ten gevolge van Covid-19, meer dan ooit nood hebben aan simpele maar sterke authenticatie. We gebruiken bedrijfscomputers op ons eigen thuisnetwerk waardoor beveiliging door onze werkgever moeilijker wordt. Om de strijd bovendien aan te gaan met phishing en man-in-the-middle-aanvallen zet Yubico met de nieuwst YubiKey in op gebruiksgemak en toegankelijkheid.

Toegankelijkheid

Die toegankelijkheid vertaalt zich in een prijs van 55 dollar. Inclusief verzending naar België of Nederland wordt dat zo’n 63 euro. Je gebruikt hem gemakkelijk voor authenticaties in iOS, Android, Windows, macOS en Linux.

De YubiKey 5C NFC ondersteunt FIDO2 en WebAuth, FIDO U2F, smartcardfunctionaliteit op basis van PIV (Personal Identity Verification), OATH-HOTP en OATH-TOTP (eenmalige wachtwoorden), OpenPGP en YubiOTP.

De YubiKey 5C NFC is onmiddellijk beschikbaar via de webshop van Yubico.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business