Samsung heeft een nieuw lanceringsevenement aangekondigd, waar volgens geruchten een goedkope uitgave van de Samsung Galaxy S20 zal worden voorgesteld.

Het evenement ‘Galaxy Unpacked for every fan’ is volgens Samsung een evenement voor elke liefhebber van het smartphonemerk. In de banner voor het evenement zien we een duidelijke verwijzing naar een nieuwe smartphone die Samsung gaat voorstellen. De drie verschillende edities van de poster bevatten smartphones in zes verschillende kleuren: paars, groen, roze, rood, wit en oranje.

Galaxy S20 Fan edition

Die smartphone moet volgens de geruchten een goedkopere variant van de Samsung Galaxy S20 worden, die in februari op de markt verscheen. De zogenaamde ‘S20 Fan Edition’ gaat al een tijdje rond op het internet. ‘Fan edition’ is een verwijzing naar de geflopte Galaxy Note 7 die Samsung in 2016 lanceerde, maar al snel moest terugroepen omdat de smartphone een hoog ontploffingsgevaar had. De budgetuitgave zou enkele specificaties van de S20 behouden, zoals de Qualcomm Snapdragon 865-processor met 5G-ondersteuning en het 120 Hz-oledscherm. Het model boet wel in op schermresolutie (1080p in plaats van 1440p), werkgeheugen en ook de camera’s zijn van mindere kwaliteit. Enkele onofficiële beelden lekte vorige maand al uit op Twitter, en volgens Android Police zou de Amerikaanse telecomprovider Verizon al officiële renders hebben ontvangen.

Hoeveel de goedkopere variant van de Samsung Galaxy S20 moet kosten krijgen we vermoedelijk dus volgende week te horen, net als meer technische details over de smartphone. De livestream is te volgen via de Newsroom van Samsung, en zal starten rond 16 uur onze tijd. Mogelijk komt er ook nog een stream die via YouTube te bekijken is.

Gerelateerde artikelen

Review Samsung Galaxy S20 Ultra 5G: Te veel van het goede

Wat moeten we precies doen met een ultradure 5G-smartphone in België? Die vraag stel je jezelf waarschijnlijk als je de nieuwe Samsung Galaxy S20 Ultra ziet. Wij proberen een antwoord te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here