Nieuws

Cowboy Circular geeft gebruikte elektrische fietsen nieuw leven

Cowboy Founders
Cowboy oprichters Karim Slaoui, Tanguy Goretti en Adrien Roose.
Ben jij nog op zoek naar een betaalbare elektrische fiets van Belgische makelij? Dan is een refurbished Cowboy 2019 een optie.

De Belgische e-bike start-up Cowboy heeft vandaag het Cowboy Circular programma aangekondigd, een initiatief dat consumenten toelaat om eerder gebruikte, opgeknapte fietsen van het merk aan te schaffen voor een lagere prijs. 

Fietsen uit showroom en retouren

Cowboy laat in een mailing weten dat het bedrijf zich bewust is van de beperkte grondstoffen op onze aarde en daarom wil de start-up afval zoveel mogelijk beperken. We leven immers nog steeds in een wegwerpmaatschappij en elk beetje kan helpen. Cowboy gaat daarom gebruikte fietsen aanbieden aan een lagere prijs, ideaal voor zij die geen 2.000 euro willen uitgeven aan een e-bike.

In hun FAQ legt Cowboy uit dat het gaat om fietsen die teruggestuurd worden door consumenten tijdens de retourperiode van 30 dagen, eerder gebruikt werden als deel van het netwerk voor testritten, of onderdeel zijn geweest van de “Brussels Saloon” showroom van het bedrijf. 

Tot 600 euro korting

All fietsen zijn opgeknapt en in detail nagekeken door het service center van Cowboy en komen met dezelfde twee jaar garantie als nieuwe fietsen. Afhankelijk van de staat van de fiets is de korting die je krijgt groter of kleiner. Momenteel maakt het formulier melding van twee categorieën: Fietsen in perfecte staat met minder dan 200 kilometer op de teller en Cowboys in goede conditie (met mogelijk wat kleine krasjes) met maximaal 500 kilometer op de teller. Voor deze eerste betaal je nog 1.790 euro, terwijl de tweede categorie nog maar 1.390 euro kost. Spatborden kan je apart aankopen voor 69 euro. 

Hoeveel wil jij besparen op een Cowboy 2019?

Kleine lettertjes

Dit klinkt dus zeer aantrekkelijk voor zij die een geweldige elektrische fiets willen voor weinig geld. Let wel dat je geen toegang kan krijgen tot de Easy Rider verzekering van Cowboy, waardoor je de fiets dus niet kan laten verzekeren tegen schade of diefstal. Waarom deze beslissing genomen werd is niet meteen duidelijk, maar sowieso wil niet iedereen de optie om een verzekering van 8-10 euro per maand te nemen. 

Wil jij een refurbished Cowboy 2019, dan moet je hem bovendien gaan ophalen in Brussel, waar je de fiets kan keuren en testen. Zegt het je toch niets, dan kan je de elektrische fiets binnen de 30 dagen terugbrengen naar de Cowboy Saloon.

Er zijn dus enkele beperkingen, maar Cowboy Circular lijkt desondanks een heel goede deal. De Cowboy 2 was onze favoriete e-bike van 2019 en ook een jaar later is het zeker en vast een aanrader.

Cowboyebikeslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen