Nieuws

Belgische Cowboy introduceert Crash Detection voor hun e-bikes

Cowboy Lifestyle
Wil jij je net dat beetje veiliger voelen terwijl je aan het fietsen bent? De Crash Detection update van Cowboy helpt je daarbij.

Elektrische fietsen geven je mobiliteit een boost, maar je blijft altijd kwetsbaarder dan de gemiddelde automobilist. De Belgische e-bike start-up Cowboy introduceert daarom Crash Detection, een gratis update voor hun fietsen die ongevallen detecteert en contactpersonen daarover waarschuwt. 

Cowboy Crash Detection

Praktijkervaring

Cowboy mede-oprichter Tanguy Goretti mocht het vorig jaar zelf ondervinden: Door een ijzige weg en beperkte zichtbaarheid, ging hij in de eerste bocht onderuit en gleed minstens vijf meter verder. Gelukkig kwamen omstaanders hem snel te hulp en liepen Tanguy en zijn fiets slechts enkele schaafwonden op. Niet iedereen heeft echter dat geluk en veel serieuze fietsongevallen gebeuren juist buiten drukke steden, waar de voorzieningen en verlichting vaak slechter is. Crash Detection moet de gevolgen van een ongeluk in zo’n situatie beperken.

Zelfs melding bij kapotte smartphone

Cowboy Crash Detection maakt gebruik van GPS en de ingebouwde sensoren in de e-bikes om een ongeval te detecteren en dit te communiceren naar de app. Denk bijvoorbeeld aan een plotse deceleratie door een aanrijding. Merkt Crash Detection een ongeval op, dan krijg je een melding met de vraag om deze weg te swipen. Doe je dat niet, dan krijgen twee zelf gekozen contacten een bericht met daarin je exacte locatie. Is je smartphone toevallig leeg of gaat deze kapot tijdens het ongeval, dan zal er nog steeds een melding gestuurd worden, want de elektrische fiets is voorzien van een ingebouwde SIM-kaart. 

Crash Detection zal binnenkort uitgerold worden via een gratis over-the-air update voor alle Cowboy eigenaars.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business