Nieuws

YouTube blokkeert picture-in-picture voor gewone gebruikers op iOS 14

YouTube iOS 14
Na de update van iOS 14 heeft YouTube ervoor gezorgd dat niet betalende gebruikers geen gebruik maken van picture-in-picture.

Het was te verwachten dat dit er ging aankomen. YouTube heeft de nieuwe picture-in-picturefunctie in iOS 14 op iPhone geblokkeerd voor ‘gewone’ gebruikers. Die optie maakt het mogelijk om video’s te bekijken wanneer je bijvoorbeeld een mail leest of iets anders doet. De video wordt dan op een verkleind scherm in de hoek getoond.

YouTube op iOS 14

Sinds de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem maken veel apps, zoals ook Facebook, hier gebruik van. Maar omdat YouTube natuurlijk graag zijn betalende Premiumabonnement wil pushen, wordt de functie uitgeschakeld voor niet-betalende gebruikers.

Een abonnement bij YouTube Premium kost je 10 euro per maand. Ook op Android doet YouTube dit al een hele tijd zo. Het bedrijf wil natuurlijk afremmen dat gebruikers het videoplatform gebruiken al gratis muziekstreamingdienst.

Er zou wel nog een verschil zijn met iPadOS 14. Want daar werkt de picture-in-picture functie wel nog gratis voor niet-betalende gebruikers. Momenteel is het onduidelijk of YouTube hier voor gekozen heeft of daar nog wijzigingen voor gaan komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business