WhatsApp komt met nieuwe functie

WhatsApp zou aan het experimenteren zijn met de mogelijkheid om foto's of video's te laten verdwijnen nadat de ontvanger ze gezien heeft.

In de code van de nieuwe WhatsApp betaversie 2.20.201.1 heeft WABetaInfo een nieuwe functie ontdekt. WhatsApp zou de mogelijkheid voor verdwijnende mediaberichten aan het ontwikkelen zijn. De functie zelf is nog niet beschikbaar en het is ook niet duidelijk of de functie ooit officieel naar de berichtenapp zal komen.

Verdwijnende berichten

WhatsApp speelt al langer met het idee van verdwijnende berichten in de app. Dat werd in oktober van vorig jaar ontdekt in het instellingenmenu van groepsgesprekken. De verzender zou daarbij kunnen kiezen om het bericht 5 seconden of een uur beschikbaar te stellen voor de ontvanger.

Bij de nieuwe functie zouden video’s of foto’s die verzonden worden via WhatsApp meteen verdwijnen nadat de ontvanger deze bekeken heeft.

Geen melding

Wanneer in WhatsApp een bericht verwijderd werd door de persoon zelf krijgt de ontvanger van het bericht daar nu een melding van. “Dit bericht werd verwijderd.” Dit zou niet het geval zijn voor berichten met verstuurde media die automatisch verloopt. Het bericht zal gewoon verdwijnen volgens WABetaInfo en er zal daarna geen spoor meer van terug te vinden zijn.

Weergave

Om duidelijk te maken dat het gaat over een foto of video die slechts tijdelijk te zien is, zal het bericht op een andere manier worden weergegeven in de chat dan traditionele berichten. Er wordt bijvoorbeeld geen preview gegeven van de media in het bericht. Om deze te bekijken moet het bericht worden opengemaakt.

WABetaInfo maakte een preview van hoe de functie er uit zou zien.

Verdwijnende media zal ook worden aangeduid met een rond symbool met het cijfer 1 in het midden. Wanneer de verzender een bericht opstelt zal dit symbool kunnen worden aangeklikt om aan te geven dat de inhoud automatisch moet verdwijnen. De ontvanger zal dit symbool ook in het bericht zien als waarschuwing.

Screenshots

Of de verzender een melding krijgt wanneer de ontvanger een screenshot neemt van de verzonden media, is niet terug te vinden in de code. Berichtenapps die al eerder werkten met verdwijnende media, zoals Instagram en Snapchat, deden dit wel. Wie gebruik maakt van apps met de optie om content slechts tijdelijk te delen, doet dit vaak om privacyredenen. Deze waarschuwing zal WhatsApp dus best nog toevoegen aan zijn nieuwe functie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here