Nieuws

Volkswagen ID.4 uitverkocht in één dag

Volkswagen iD.4
De Volkswagen ID.3 bolt nog maar net op onze wegen of de Duitse autobouwer heeft de ID.4 al klaarstaan voor pre-order in de V.S.

Woensdag lanceerde Volkswagen in de Verenigde Staten officieel het reservatieplatform voor zijn elektrische SUV, de ID.4. Na lancering van de website bleek de 2021 ID.4 Limited Edition na amper 24 uur al te zijn uitverkocht. Er zijn geen cijfers beschikbaar over hoeveel modellen het gaat, maar dat het zo snel zou gaan had niemand verwacht.

Volkswagen ID.4

Momenteel verkoopt Volkswagen in de V.S. twee verschillende modellen:

  • 2021 ID.4 First Edition: die staat gepland voor het eerste kwartaal van 2021
  • 2021 ID.4 Pro: gepland voor midden 2021 zonder exacte data

De reden dat de First Edition zo snel uitverkocht is geraakt kan te maken hebben met de leveringsdatum. Klanten willen natuurlijk zo snel mogelijk hun nieuwe auto hebben. Wie vandaag dus een ID.4 wil bestellen moet sowieso kiezen voor het Pro-model.

Insideevs heeft op basis van gelekte informatie een schatting gemaakt die stelt dat er ongeveer 2000 modellen van de First Edition in de eerste 24 uur zijn verkocht. Die cijfers duiden wel op de behoefte en de vraag naar een Duitse elektrische wagen.

Momenteel wordt de nieuwe elektrische SUV nog geïmporteerd vanuit de Duitse fabriek in Zwickau, maar vanaf 2022 zal de autobouwer de elektrische SUV lokaal gaan bouwen in de V.S. zelf. De wagen is momenteel nog niet beschikbaar in pre-order in België.

Volkswagen iD.4

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business