Nieuws

TikTok: rechter blokkeert ban in V.S. tot na verkiezingen

TikTok ban V.S.
De ban tegen TikTok en WeChat in de Verenigde Staten is uitgesteld tot na de verkiezingen.

Midden september besliste de regering van Donald Trump om paal en perk te stellen aan het risico van Chinese mobiele applicaties in de Verenigde Staten. De regering stelde dat de twee grootste Chinese apps WeChat en TikTok vanaf 20 september niet meer welkom zijn in de V.S. Apple en Google mochten de applicaties ook niet meer aanbieden in de App Store en Google Play Store.

TikTok in de V.S.

Na veel vijven en zessen ging die ban dan toch niet door. Een rechter was erin geslaagd de ban tijdelijk op te schorten tot er meer duidelijkheid was. Intussen is dat verlengd tot en met 3 november, na de Amerikaanse presidentsverkiezingen dus.

Hoe is TikTok erin geslaagd de ban uit te stellen? Advocaten van ByteDance, het moederbedrijf boven TikTok, gebruikten daarvoor een aantal handige argumenten. Zo zouden gebruikers beperkt zijn in het delen van hun mening mochten ze TikTok niet meer kunnen gebruiken. Een belangrijk punt in tijden van verkiezingen en onrust. Ook in verband met de pandemie vonden de advocaten dat gebruikers elkaar voldoende moesten kunnen informeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business