Polestar Precept

De Polestar Precept conceptwagen gaat dan toch in productie. De autobouwer komt zijn belofte na. Wanneer zien we de wagen op onze wegen rijden?

Advertentie

Dat de Polestar Precept geen gewone wagen is wisten we al langer. Vaak hebben conceptwagens een overdreven futuristische look waardoor ze toch nooit het daglicht gaan zien. Bij de Polestar Precept lag dat verhaal van in het begin anders. Al bij de lancering beloofde de Zweedse autobouwer dat de Precept zou gebouwd worden in een energieneutrale fabriek in China. Vermoedelijk gaat het dan om een splinternieuwe fabriek in Chengdu die in de zomer van 2019 openging.

Polestar Precept

De nieuwe Precept is voor een groot stuk gebouwd op basis van gerecycleerd materiaal. Onderdelen uit zowel het interieur als exterieur zijn gemaakt van plastic flessen, vinyl en zelfs visnetten. Naast een ecovriendelijk imago werkt Polestar ook aan de meest veilige autonome wagen. Door het gebruik van nieuwe LiDAR-sensoren die vooraan in de wagen zitten kan de Precept nog beter (semi)autonoom rijden.

De Zweedse autobouwer zou nog maar het derde model in rij zijn. Het jonge bedrijf kan zeker extra aanbod creëren nu de populariteit wereldwijd stijgt.

Polestar Precept
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here