Nieuws

Q-Park & Parkmobile lanceren contactloos parkeren in Antwerpen

Q-Park Parkmobile
Beu om altijd te moeten wachten aan de betaalautomaat in de parking? Parkmobile & Q-Park trappen hun samenwerking af in Antwerpen.

Parkmobile en Q-Park gaan samen de Antwerpse verkeersknoop helpen ontwarren. Gebruikers van de Parkmobile app kunnen voortaan parkeerplek zoeken in 13 Antwerpse parkeergarages wanneer ze een bezoek plannen aan de stad.  Parkmobile en Q-Park trappen daarmee hun Europese samenwerking af in België.

Net zoals je in KBC Mobile al kon, is het niet meer nodig om nog een ticketje aan te nemen of te gaan betalen aan de automaat. Alles gaat via je nummerplaatherkenning en het bedrag gaat automatisch van je rekening.

Parkmobile Q-Park

Q-Park en Parkmobile

Met deze samenwerking willen Parkmobile en Q-Park parkeren in en rond de stad zo makkelijk mogelijk maken, maar meteen ook de verkeershinder in en om Antwerpen aanpakken. “Onze Belgische gebruikers kunnen nu snel en eenvoudig een bezoek aan Antwerpen plannen.

De ondergrondse parkings van Q-Park nog toegankelijker maken is goed nieuws voor onze gebruikers, maar ook voor iedereen die zich in het Antwerpse verkeer begeeft”, zegt Esther van der Meer, Managing Director bij Parkmobile België. Of er ook een uitbreiding komt naar andere Belgische grootsteden is niet duidelijk. 

Hoe werkt het?

Bestuurders hoeven enkel nog hun wagen te parkeren: in- en uitrijden gebeurt dankzij de nummerplaatherkenning automatisch. Ook afrekenen gaat gewoon via de smartphone. De beschikbaarheden van duizenden parkeerplekken die Q-Park in Antwerpen op 13 verschillende locaties aanbiedt, zijn voortaan via de Parkmobile-app te bekijken. Daarnaast kan je dus ook via de app contactloos binnenrijden én betalen.

Wie interesse heeft kan Parkmobile hier downloaden voor iOS of Android.

Geen cash, bankkaart of parkeerticket meer nodig. Niet meer langs de betaalautomaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business