Nieuws

Ontwikkelaar maakt Google Stadia op iOS mogelijk via externe browser

Google Stadia iOS
Wil je Google Stadia gebruiken op je iOS-apparaat? Officieel gaat het (nog)niet. De omweg van deze ontwikkelaar maakt het nu al mogelijk.

Een ontwikkelaar heeft in zijn vrije tijd een browser ontwikkeld die het mogelijk maakt om op iOS-apparaten Google Stadia te gebruiken. De nieuwe browser is gewoon beschikbaar in de Apple App Store en zou volgens 9to5Google ook gewoon werken zoals het hoort.

Gebruik Google Stadia op iOS

Op Reddit heeft gebruiker zmknox in een post de hele werkwijze uitgelegd. De browser die je daarvoor nodig hebt is in de App Store te vinden onder de naam Stadium Full Screen Browser en kan je hier downloaden.

Volgens een aantal gebruikers herkent de browser wel niet altijd de juiste controllers waardoor Google Stadia niet werkt. Bij installatie van de Stadium Full Screen Browser moet enkel nog de juiste primaire URL en user agent ingeven worden en klaar is Kees. De volgende keer zal de browser de pagina meteen openen. Meer functies zijn er dan ook niet aanwezig in de applicatie.

Helaas laat Apple het nog steeds niet toe om externe streamingdiensten zoals Stadia te gebruiken. Stadia werkt dan ook niet via Safari maar daar lijkt nu wel verandering in te komen.

De volledige installatie-uitleg kan je hier terugvinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business