Nieuws

YouTube 4K nu ook op Apple TV

Apple TV 4K YouTube
Na de ondersteuning om 4K te streamen in tvOS 14 heeft nu ook YouTube 4K (zonder HDR) uitgerold.

Zoals beloofd – en ze hebben er lang op moeten wachten – kunnen nu ook eigenaars van een Apple TV 4K YouTube in de hogere resolutie kijken. Op verschillende platformen als Reddit zijn er gebruikers die melden dat ze 4K tussen de resolutiemogelijkheden zien staan sinds de update naar tvOS 14.

YouTube 4K

Echter heeft YouTube er wel voor gekozen om een aantal beperkingen op te leggen. Zo blijft de resolutie steken op 1440p als je probeert de framerate te verhogen. Bovendien heeft het videoplatform ook geen HDR-ondersteuning voorzien, de reden is niet duidelijk.

Ook op iOS heeft YouTube een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Sinds iOS 14 kunnen iPhongebruikers ook op hun smartphone picture-in-picture gebruiken bij verschillende apps. Alleen heeft YouTube die functie geblokkeerd tenzij je YouTube Premium hebt. Picture-in-picture zou immers het gratis gebruik van muziek faciliteren. Volgens nieuwe aanwijzingen zijn er wel gebruikers die in de browser op iOS 14.0.1 wél terug gebruik kunnen maken van picture-in-picture.

Wie nog geen 4K ziet staan op de YouTube app voor tvOS 14 moet nog even wachten. De update wordt geleidelijk aan uitgerold naar de massa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business