Spotify

Wie soms moeite heeft om een liedje terug te vinden waarvan je de naam niet kent zal tevreden zijn. Spotify herkent nu songteksten.

Advertentie

Gisteren kondigde een designmedewerker van Spotify op Twitter aan dat ze met haar team een nieuwe functie heeft uitgerold. Concreet gaat het om een zoekfunctie waarbij gebruikers liedjes kunnen opzoeken op basis van stukjes tekst.

Spotify

Spotify songtekst

Net zoals dat al mogelijk is in Apple Music sinds iOS 12, kunnen we nu allemaal sneller dat ene liedje terugvinden op Spotify zonder uren te moeten zoeken. En dat was natuurlijk meteen ook het doel van de Zweedse muziekstreamingdienst: “Maak het gebruikers zo gemakkelijk mogelijk om liedjes op te zoeken.”

De nieuwe functie is meteen beschikbaar in Spotify voor alle gebruikers op iOS en Android. Ook Nederlandstalige nummers zouden door de streamingdienst moeten herkend worden.

Premium

Vorige week nog verhoogde Spotify de maandelijkse prijs voor zijn Family-abonnement. Een abrupte stijging van 1 euro terwijl de kostprijs in andere landen ongewijzigd bleef. Volgens het bedrijf zelf is dat nodig om te kunnen blijven investeren in het platform en de content die erop staat. Natuurlijk is één euro niet dramatisch, maar het is wel opvallend dat de prijsstijging alleen in België is.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here