Nieuws

Polestar 2 teruggeroepen door softwarefout

Polestar 2 Zeebrugge
Na de eerste leveringen van de Polestar 2 enkele maanden geleden moeten eigenaars terug naar een servicepoint.

Zoals je misschien ondertussen wel weet zijn elektrische wagens een stuk onderhoudsvriendelijker dan wagens met een verbrandingsmotor. Dat heeft simpelweg te maken met het feit dat een elektrische wagen zoals de Polestar 2 een pak minder kleine ronddraaiende onderdeeltjes heeft. Maar het systeem is natuurlijk niet waterdicht: vanaf je een softwareprobleem hebt dat een impact heeft op het rijsysteem, sta je evengoed langs de kant van de weg.

Polestar 2

De Zweedse autobouwer heeft nu zo’n fout ontdekt in zijn tweede model. In het thuisland zouden er zo’n drie eigenaars al last van hebben gehad. De wagen stopt dan met rijden en kan niet opnieuw gestart worden. Volgens Polestar zijn daarbij geen gewonden gevallen en kon de wagen op een veilige manier aan de kant worden gezet.

Het probleem zit blijkbaar in de software. En daarom roept de autobouwer eigenaars van een P2 op om een bezoekje te brengen aan hun garage. Op die manier kan de software bijgewerkt worden om toekomstige problemen te vermijden. Na de software-update zou de bug moeten weggewerkt zijn.

Polestar kan momenteel nog redelijk snel schakelen. De eerste wagens worden nog maar een paar maanden geleverd bij klanten, ook in België is dat het geval. Dat wil zeggen dat de batch geleverde wagens nog niet zo heel groot is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business