Nieuws

Samsung introduceert mogelijk een oprolbaar scherm in 2021

Schermen in allerlei vormen
Na vouwbare schermen is een oprolbaar scherm mogelijk de volgende stap voor Samsung.

De Zuid-Koreaanse krant Korea Herald meldt dat Samsung een smartphone met oprolbaar scherm op de markt wil brengen. Naar verluidt zou het toestel in 2021 al verschijnen.

Het is op dit moment niet zeker hoe het oprolbare scherm zou moeten werken. Afbeeldingen geplaatst door de krant geven een aantal voorbeelden. Zo zou het kunnen dat de telefoon uit te rollen is ter grootte van een tablet, met een scherm dat even groot is als drie naadloze smartphones naast elkaar.

Samsung heeft al enkele toestellen met een vouwbaar scherm op de markt gebracht en ook andere fabrikanten werken hieraan. Een oprolbaar scherm is echter weer iets nieuws in smartphoneland, hoewel ook LG en TLC naar verluidt met een soortgelijk scherm bezig zijn. LG werkt ook aan een smartphone met een niet-standaard scherm. De LG Wing moet een dubbel scherm bevatten, die je tot een T-vorm kunt uitschuiven.

Of het oprolbare scherm daadwerkelijk voor de consument verkrijgbaar wordt en wanneer het dan op de markt wordt gebracht is nog de vraag. De vouwbare telefoons die momenteel te verkrijgen zijn, hebben te kampen met verschillende problemen. Het is onvermijdelijk dat een oprolbaar scherm ook te maken krijgt met obstakels op de weg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business