Nieuws

Sony brengt Android 9 naar tv’s vanaf 2016

Sony Android 9 TV
We hebben er lang op moeten wachten maar ook oudere Sony Android TV's krijgen dit jaar nog de upgrade naar Android 9.

Sony heeft laten weten dat Android 9 in Europa zal worden uitgerold naar oudere televisies. De oudere modellen die al op Android draaien en gemaakt zijn vanaf half 2016 tot 2019 zullen de update naar Android 9 binnenkort ontvangen.

Android 9

Het bedrijf heeft niet specifiek gedeeld wanneer de update beschikbaar zal zijn, maar Sony beloofde wel dat Android 9 dit jaar nog beschikbaar zal zijn. Concreet gaat het om de generatie D, E, F en G. Verder vereist de update alleen dat het om een 49 inch model gaat.

De nieuwe Androidversie brengt de Media Player-app. Daarin zitten alle albums, video’s en muziek. Wie een AF9, ZF9, AG9, XG85 of ZG9 in zijn bezit heeft zou eerder dit jaar al een upgrade naar de 9 Pie moeten hebben gekregen.

Opvallend is dat Sony toch wel heel lang gewacht heeft. Android 9 werd in 2018 al gelanceerd en wordt dus nu pas uitgerold. Verder zullen ook tv’s die ouder zijn dan mid-2016 de update niet krijgen omdat de hardware er niet op voorzien is. Het gaat dan vooral op een verouderde chipset die Android 9 niet kan draaien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business