Apple Event 13 oktober

Apple-fans wachten al maanden op de eerste draadloze headset van Apple. Een nieuw gerucht wijst op een lancering volgend jaar.

Bij het Apple-evenement van 13 oktober jongstleden ging de meeste aandacht uit naar de nieuwe iPhone 12-serie. Niet zo vreemd, aangezien dat product ook by far het meest populaire item van Apple is. Toch was er nog ruimte gemaakt voor een tweede product, al was dat niet het product waar vooraf de meeste mensen hun geld op hadden durven in te zetten; Apple presenteerde haar nieuwe HomePod Mini, terwijl de al veelvuldig gelekte AirPods Studio in geen velden of wegen was te bekennen.

Apple AirPods Studio lancering

Voor iedereen die hartstochtelijk wacht op de draadloze headset van Apple zelf hebben we nu goed nieuws. Of ja, goed; het duurt waarschijnlijk nog een halfjaar voordat je het apparaat in handen kunt houden. Dat meldt in ieder geval Apple-leaker Jon Prosser. (via MySmartPrice) Volgens Prosser doet Apple de AirPods Studio op 16 maart 2021 uit de doeken.

In bovenstaande tweet wordt ook duidelijk hoe de koptelefoon er mogelijk uit gaat zien. Het ziet ernaar uit dat er onder meer leer wordt gebruikt voor het comfort. De verdere afwerking ziet er ook prima uit, al is het momenteel giswerk uit welke materialen bijvoorbeeld de oorschelpen bestaan.

Prosser meldde eerder al dat er problemen waren opgetreden tijdens de productie van de AirPods Studio. Grote kans dat maart 2021 dan ook niet de eerste datum was waar Apple aan dacht. Volgens de geruchten zouden er nu enkele features weggehaald zijn bij de premium headset. Wat voor functies dat precies zijn, daarover laat Prosser vooralsnog niets kwijt.

Evenement in november

Naast de presentatie van de Apple AirPods Studio in maart volgend jaar wordt er ook gesproken over een evenement in november. Op 17 november moet een Mac-evenement plaatsvinden waar we waarschijnlijk een ARM-computer gaan zien, en hopelijk ook Big Sur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here