Nieuws

Liedje vast in je hoofd? Google app vertelt je de titel

Google hum
Zit er een liedje al de hele dag vast in je hoofd en stoort het je dat je de titel niet meer weet? Google helpt.

Google heeft vandaag ‘Hum to Search’ toegevoegd aan zijn zoekmogelijkheden. De functionaliteit moet ons allen helpen bij het identificeren van een oorwurm. Je weet wel, die al dan niet vervelende liedjes die de hele dag lang door je hoofd blijven spoken. Neurie het liedje even voor Google Assistant en deze vertelt je de titel. 

De nieuwigheid is vanaf vandaag beschikbaar in de Google-app op Android en iOS of via Google Assistant. Een simpele “Okay Google, what’s this song?” is voldoende om de functie te activeren, waarna je mogelijke suggesties van Google te zien krijgt. We probeerden het zelf even en waanden ons meteen op de set van Idool. Gelukkig wist Assistant correct te identificeren dat het om Poker Face van Lady Gaga ging. 

Nananananana Nanananaaa

Om tot het juiste resultaat te komen wordt er gebruik gemaakt van machine learning. De audio die wordt opgenomen wordt vertaald in digitale gegevens die vervolgens vergeleken worden met andere data. Die data bevat samples van mensen die zingen, fluiten,… om zo tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

De nieuwe optie is beschikbaar voor meer dan 20 talen, al konden we niet meteen de juiste Nederlandse woorden ontdekken om de functie te activeren. Als het jullie wel lukt, dan horen we dat graag in de comments!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business