De ontwikkelaars van Flitsmeister gaat gebruik maken van een open bèta van Android Auto om haar app aan te passen.

Flitsmeister heeft bevestigd dat de applicatie ook een variant zal krijgen die compatibel is met het besturingssysteem van Android Auto. Daarmee zal je de applicatie kunnen installeren en openen via het infotainmentsysteem van je auto, en hoef je dus niet langer je smartphone ervoor te gebruiken tijdens het rijden. Een wens die veel gebruikers van de navigatieapp al lange tijd hebben zal in vervulling gaan.

Een Android Auto-app van Flitsmeister was lange tijd omwille van technische redenen niet mogelijk. Maar Google heeft dit jaar de deuren van Android Auto wagenwijd opengezet. Sinds augustus kunnen ontwikkelaars van onder andere parkeerapps en oplaadapps voor elektrische wagens gebruik maken van een platform waarmee ze hun mobiele app kunnen omzetten en optimaliseren voor Android Auto. Via een open bèta maakt Google die conversie nu mogelijk voor alle appontwikkelaars.

De applicaties kunnen pas officieel worden uitgerold van zodra de open bèta-fase is afgerond. Daar heeft Google nog geen richtdatum opgeplakt. We kunnen dus nog niet zeggen wanneer Flitsmeister haar aangepaste app beschikbaar kan stellen. Nog even geduld dus!

Android Auto in België

Google rolde een eerste versie van Android Auto uit in maart 2015. Vijf jaar later is het beschikbaar in 36 landen. Daar zit België nog niet tussen, maar er bestaan wel enkele mogelijkheden om het platform toch al te gebruiken in je wagen. De meest eenvoudige manier is je smartphone via een usb-kabel verbinden met het infotainmentdisplay van je wagen. De applicaties draaien dan wel nog gewoon op je smartphone, maar je krijgt ze op het display te zien.

Maar er bestaat ook een achterpoortje zodat je toch al de meest recente versie van Android Auto te downloaden en installeren. Dan moet er zelfs geen kabel meer aan te pas komen. Hoe je dat doet, leggen we in dit artikel uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here