Google Assistant Driving Mode

Dat we de Google Assistant Driving Mode ooit nog gingen zien, hadden we nooit verwacht. De tool wordt nu geleidelijk aan uitgerold.

In 2019 toonde Google ons voor het eerst beelden van de Google Assistant Driving Mode. Een soort modus die vergelijkbaar is met de rijmodus van Spotify. Een eenvoudiger scherm met grote knoppen en duidelijke tekst. Heel handig om snel navigatie of gesprekken op te roepen. Maar na de voorstelling op I/O werd het muisstil, tot deze week.

Google Assistant Driving Mode

Deze week spotte XDA Developers een nieuwe aanwijzing naar de Driving Mode. Los van een nieuwe navigatie UI zagen ze ook nieuwe functies waarbij de app bovenaan Driving Mode beschreef. De interface ziet er echter wel totaal anders uit dan een jaar geleden.

Het is niet echt duidelijk waarom Google er zo lang over deed om de nieuwe rijmodus uit te rollen. Dat is althans niet de gewoonte van het bedrijf. Maar de kans is groot dat de zoekmachinegigant niet tevreden was met de manier waarop Driving Mode ontwikkeld werd. Toen de Driving Mode op I/O werd getoond was die natuurlijk nog niet af, maar nu hebben de ontwikkelaars heel duidelijk het roer omgegooid.

Het lijkt er ook op dat niet alle functies die op I/O getoond werden beschikbaar zijn in de Google Assistant Driving Mode. Normaal gezien was het bijvoorbeeld de bedoeling dat gebruikers de modus op konden roepen aan de hand van Hey Google maar nu lijkt het gewoon ingebakken te zijn in Google Maps.

Uitrol

De nieuwe functies worden heel traag uitgerold naar Android. Het is niet duidelijk of de Driving Mode al overal beschikbaar zal zijn. In ieder geval zien we de nieuwe tools nog niet op iOS. Maar het commando Hey Google, open Driving Mode lijkt wel al een trigger te geven. Bij een test opende de Assistant al de nieuwe instellingen in Google Maps.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here