Daarnaast krijgt het smarthome display aangepaste thema’s doorheen de dag, en wordt het eenvoudiger om verschillende accounts te koppelen aan je Nest Hub.

Advertentie

Google heeft via een blogpost een update aangekondigd voor de smarthome displays Google Nest Hub en Nest Hub Max. Een update die maar liefst 10 nieuwe functionaliteiten zal toevoegen. De interface van het display krijgt een grondige make-over. Één van de opvallendste nieuwigheden is een donkere modus – al jaren een trend voor smartphones – die de lichtemissie vermindert wat beter is voor de ogen bij nachtelijk gebruik. Je kan via de instellingen switchen tussen de gewone of donkere modus, of instellen dat de donkere modus ’s avonds automatisch wordt geactiveerd.

Google voegt nog andere dingen doe aan het startscherm van de Nest Hub (Max). Doorheen heel de dag zal je verschillende thema’s kunnen laten tonen. ’s Ochtends krijg je op het display een overzicht van je agenda te zien zodat je wordt herinnerd aan je eerste meeting van de dag, en krijg je een overzicht van de belangrijkste nieuwsheadlines en weersvoorspellingen. Je kan ’s ochtends vanaf nu ook een ‘Silent Alarm’ instellen, waarbij je Nest Hub je geleidelijk aan wakker zal maken. In de middag en avond maakt het ochtendscherm plaats voor een andere interface en aanbevelingen. ’s Avond zal de Nest Hub relaxerende geluiden afspelen die je helpen met een comfortabele nachtrust te vinden.

Meer controle over accounts en apparaten

Met de update wil Google haar smarthome-gebruikers ook meer controle geven. Er komt in het startscherm een nieuw controlemenu waarbij je veel eenvoudiger alle slimme apparaten die je op de hub hebt aangesloten kan besturen. Maar ook je accounts beheren moet simpeler worden. Zo zal je niet meer onderscheid moeten maken tussen persoonlijke en zakelijke accounts, en kunnen deze allemaal vanuit hetzelfde menu worden beheerd.

Tenslotte sluit Google Nest Hub ook volledig aan bij de trends van 2020. De camera wordt verbeterd voor het houden van videocalls met vrienden en collega’s. De camera zal nu mee met je bewegen zodat je altijd centraal in het beeld staat. In de loop van het jaar zal nog integratie met Zoom volgen, en via de ‘Communicatie’-pagina kan je je contacten opbellen of berichten sturen. In het menu ‘Media’ geeft je Nest Hub aanbevelingen voor de verschillende streamingplatformen die het apparaat ondersteunt, zoals Netflix, Disney+, YouTube of Spotify. Ideaal om te ontspannen na een lange dag werken. Wil je weten wat je smarthome display nog allemaal kan? Ontdek dan nieuwe features via het ‘Discover’-menu.

De Google Nest Hub is verkrijgbaar voor 89 euro bij verschillende retailers. De Nest Hub Max gaat over de toonbanken voor een prijs van 229 euro.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here