Nieuws

Disney+ beschikbaar via stembediening op Google smart displays

Eigenaars van een smart display kunnen vanaf nu aan hun Google Assistent vragen om hun favoriete film of serie op Disney+ te starten.

Het was al eerder mogelijk om het account van je favoriete videodienst te koppelen aan je smart display, zowel voor Netflix als YouTube en Disney+. Nu is het ook mogelijk om deze laatste dienst te bedienen met je stem via de Google Assistent. Dat kondigde Google aan in een blogpost.

Chromecast

Wie afgelopen week, na de komst van Disney+ naar België, de dienst heeft uitgeprobeerd op verschillende apparaten, had het misschien al gemerkt. Om Disney+ te streamen op een smart display zoals de Google Home Hub moest daarvoor gebruik maken van de ingebouwde Chromecast van het apparaat om series via de smartphone op het scherm te toveren.

Stembediening

Dat zou vanaf nu veel gemakkelijker gaan. Je kan het simpelweg vragen aan je Google Assistant. Extra vermaak nodig terwijl je aan het koken bent? “Hey Google, speel The Simpsons op Disney+.” Zo speel je nu een aflevering af op je smart display zonder het scherm van de Hub of je smartphone vuil te maken. Handig.

Stembediening voor Disney+ is beschikbaar op alle smart displays met ondersteuning voor de Google Assistent, waaronder de Google Nest Hub en Nest Hub Max, maar ook displays van ander merken zoals de Lenovo Smart Display en JBL Link View.

Account koppelen

Om de streamingdienst te kunnen bedienen met je stem zal je wel nog steeds eerst je abonnement moeten linken met je Google account in de Home- of Assistentapp. Daarna kan je aan de slag met stembediening.

Of deze mogelijkheid er ook zal komen voor Vlaamse stembediening is nog niet duidelijk. De functie is al beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Zwitserland, Nederland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Andere markten zullen snel volgen, aldus Google.

Hardware event

Google kondigde onlangs nog aan dat het volgende week, op 30 september, nieuwe hardware zal aankondigen. Met grote waarschijnlijkheid zal één van de nieuwe producten de nieuwe Google Nest smart speaker zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business