Google, Nieuws

Google kondigt nieuwe hardware aan op 30 september

Over twee weken komen we te weten hoe de nieuwe Chromecast, smart speaker en Pixel 5 van Google er uit zullen zien.

September is een populaire maand voor technologiebedrijven om nieuwe producten aan te kondigen. Straks meten we meer over, waarschijnlijk, een nieuwe Apple Watch en iPad Air na het Apple Event en ook Samsung heeft op 23 september een lanceringsevenement gepland. Daar zou een goedkopere versie van de Samsung Galaxy S20 worden voorgesteld.

Nu is ook Google begonnen met het uitsturen van uitnodigingen voor een hardware-evenement. Net zoals de aankondigingen van Apple en Samsung zal deze voorstelling virtueel plaatsvinden en is alles online te volgen.

Over wat er zal voorgesteld worden is Google minder mysterieus dan Apple of Samsung. Geen slogans waarin gehint zou worden naar een nieuw product, maar een duidelijke aankondiging. “We nodigen je uit om meer te weten te komen over onze nieuwe Chromecast, nieuwste smart speaker en nieuwe Pixel telefoons.”

Chromecast

De nieuwe Chromecast werd ontwikkeld onder de codenaam ‘Sabrina’. Het zou een volledig nieuwe interpretatie zijn van het toestel, met Android TV en afstandsbediening. De opvolger van de huidige Chromecast Ultra zou goedkoper worden dan verwacht, namelijk zo’n 50 euro. De Chromecast Ultra koop je nu voor 85 euro, een pak meer dus.

Google Android TV Sabrina

Smart speaker

De komst van een nieuwe smart speaker van Google werd in juli al gelekt. Foto’s deden de ronde van een lichtgrijze speaker in een nieuwe vorm. De grootte lijkt ergens tussen de mini en de max te liggen. Later bevestigde Google de geruchten door een officiële foto van de nieuwe speaker de wereld in te sturen.

Google Nest
Afbeelding: Google via The Verge

Pixel 5

Over de nieuwe generatie Pixel smartphones kwamen we vorige maand al meer te weten, bij de lancering van de Google Pixel 4a. Veel specificaties waren er wel nog niet bekend. Het gerucht ging alvast dat de nieuwe smartphone voorzien zou zijn van de Snapdragon 765G, niet echt een premium processor dus. Qualcomm lanceerde deze mid-range processor als middel om 5G-smartphones betaalbaarder te maken. Dat de Pixel 5 dus 5G-ondersteuning zal bieden staat zo goed als vast. Dat het zijn naam als vlaggenschipmodel kan waarmaken valt nog af te wachten.

Ten opzichte van de Pixel 4 zal de Pixel 5 meer RAM-geheugen hebben, 8GB in de plaats va 6. Het scherm zou 6.67” groot zijn en een verversingssnelheid van 120 Hz hebben. Of we de nieuwe Pixel nu wél in België en Nederland zullen kunnen verkrijgen is ook niet waarschijnlijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business