Battle royale is hot, en zelfs klassiekers ontkomen niet aan het fenomeen. Pac-Man Mega Tunnel Battle is hier een goed voorbeeld van.

Nog maar een paar weken en dan mogen we eindelijk een lading aan nieuwe games verwachten, inclusief twee nieuwe consoles. Voor de fanatiekelingen zal er in ieder geval genoeg te kiezen zijn. Denk bijvoorbeeld aan Cyberpunk 2077, Assassin’s Creed Valhalla, Spider-Man: Miles Morales en nog veel meer. Ook klassiekers krijgen de nodige aandacht in de laatste maanden van 2020. Een goed voorbeeld hiervan is Pac-Man Mega Tunnel Battle.

Pac-Man Mega Tunnel Battle

Pac-Man past perfect in het rijtje van klassieke videogames die meeliften op de enorme battle royale-hype die al een tijdje woedt in de gamewereld. Bandai Namco en Heavy Iron Studios hebben de handen ineen geslagen om Pac-Man Mega Tunnel Battle te produceren. In deze battle royale begeef je je in de klassieke spelwereld, maar dan met tot wel 63 andere spelers erbij (in totaal dus 64 maximaal).

In Mega Tunnel Battle gelden de wetten die we kennen van andere battle royale-spellen; overleef in de spelwereld zo lang mogelijk om veel punten te verdienen. Blijf als laatste over in de klassieke spelwereld en je mag je de winnaar van het potje noemen. Zoals gewoonlijk mag je rekenen op de nodige snoepjes en spoken.

Pac-Man Mega Tunnel Battle introduceert tal van nieuwe power-ups, en komt zelfs met een spectator modus die kijkers laat stemmen welke power-ups de deelnemers kunnen verzamelen tijdens het potje. Verder mag natuurlijk niet ontbreken dat je jouw eigen Pac-Man naar hartenlust cosmetisch kunt aanpassen.

Release en prijs

De nieuwe Pac-Man is momenteel speelbaar in demovorm op Google Stadia. De volledige spelversie komt beschikbaar op 17 november. Er is nog niets bekend over een eventuele release op andere platformen. De prijs bedraagt ongeveer 20 euro. Hieronder vind je de bijbehorende trailer terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here