Windows 10 update

Met de Oktober 2020 update maakt Microsoft het Windows 10 gebruikers net iets makkelijker om het besturingssysteem te gebruiken, maar verwacht geen grote aanpassingen.

Advertentie

Sommige Windows updates bevatten tal van nieuwe functies en verbeteringen. Met deze Windows 10 oktober update heeft Microsoft het echter bescheiden gehouden. Ingrijpende veranderingen komen we dan ook niet tegen. De icoontjes in het Start Menu hebben een update gekregen, Alt-Tab wordt net iets beter voor gebruikers van de Edge-browser en… dat zijn meteen de meest interessante wijzigingen.

Start Menu en Alt-Tab beter gemaakt

Wie momenteel zijn Start Menu even opent, ziet waarschijnlijk een hoop blauwe vakjes. Deze zijn volgens Microsoft niet helemaal optimaal, want de kleur maakt het moeilijk om snel je apps te vinden. Daarom werd er gekozen voor een transparante achtergrond. Zo springen de icoontjes er dus beter uit.

Op het lijstje van nieuwe functies die we helemaal niet nodig hadden, vinden we Alt+Tab. Gebruikers van Microsoft Edge kunnen vanaf nu immers tussen hun verschillende tabbladen wisselen aan de hand van de bekende sneltoets. Leuk voor gebruikers die koppig vast blijven houden aan de eigen browser van Microsoft, maar daar blijft het ook bij. De functie is gelukkig ook uit te zetten, moest je Edge toch eens per ongeluk openen.

Een laatste tweak die we moeten vermelden is de mogelijkheid om de verversingssnelheid van je scherm makkelijk(er) in te stellen. Normaal moet je hiervoor via de geavanceerde beeldscherminstellingen naar de beeldschermadapter navigeren en daar kiezen voor de beste verversingssnelheid. Dat is best wat werk. De instelling werd dan ook vaak vergeten door gebruikers met een moderne monitor die meer dan 60Hz aankan. In de oktober update kan je dit sneller doen bij de geavanceerde beeldscherminstellingen. Waanzinnig veel tijd zal het je niet besparen, maar het is goed dat Microsoft aandacht heeft voor zulke dingen. 

Beschikbaarheid Windows 10 oktober update

De Windows 10 oktober update rolt de komende weken uit. Om te kijken of je hem al beschikbaar hebt, kan je in het Start Menu “Updates” ingeven en Windows even laten zoeken. Via de instellingen naar “Bijwerken en beveiliging” navigeren is ook een optie. 


Gerelateerde artikelen

Getest: Wat is de beste browser in 2022?

Is de snelste browser ook de beste browser? Niet altijd. Wij leggen je het verschil uit tussen de 7 populairste browsers van 2022.

1 REACTIE

  1. 1. … zetten, moest je Edge toch eens per ongeluk openen.
    Correct Nederlands, dacht ik: … zetten, mocht je Edge toch eens per ongeluk openen. De foute ‘moest’ ben ik al in heel wat artikels tegengekomen.
    2. Ik ben ook niet meteen een voorstander van Edge maar de woordkeuze ‘toch eens per ongeluk’ vind ik er over en mag wel een stukje neutraler.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here