Nieuws

Lenovo en Motorola zetten verkoop noodgedwongen stop in Duitsland (update)

Door onenigheden over de prijs van een licentie heeft een Duitse rechter beslist dat Lenovo geen laptops, desktops of Motorola smartphones mag verkopen tot nader order.

Update 23/10/2020: Lenovo heeft ons laten weten dat dochtermerk Motorola zijn toestellen gewoon kan blijven verkopen. De beslissing van de Duitse rechter is dus niet van toepassing op de smartphonefabrikant, eerdere berichtgeving hierrond was dus onvolledig.

Door een patentstrijd met Nokia heeft een Duitse rechter beslist dat Lenovo geen laptops en desktops meer mag verkopen in Duitsland. Ook de verkoop van smartphones onder dochtermerk Motorola is niet meer toegestaan. Dat schrijft de Duitse Heise vandaag.

Lenovo & Motorola

Maar waar gaat het nu precies over en waarom juist Lenovo? Het gaat om een zaak waarbij de fabrikant een licentie in gebruik heeft op een patent voor de software van videocodec H.264 van Nokia. Concreet wil dat zeggen dat alle apparaten die video afspelen hier gebruik van maken, dus ook toestellen van Lenovo en Motorola.

Het probleem zit ‘m vooral in het feit dat de Chinese fabrikant het niet eens is met de prijs die Nokia vraagt voor het gebruik van de videocodec-licentie. De laptop- en smartphonefabrikant weigert zelfs te betalen. In een reactie daarop heeft Nokia aan de rechter gevraagd om de verkoop in Duitsland per direct stop te zetten. De zaak speelt zich dan ook alleen af in Duitsland.

Momenteel zijn andere Europese landen dus nog buiten schot. In de Benelux kan je dus nog wel Lenovo- en Motorolaproducten aankopen. De vraag is alleen of en wanneer Nokia ook in andere landen een rechtszaak gaat starten. Op de website van Lenovo.de staat alvast een duidelijke melding waarin de fabrikant meldt maar een beperkt productportfolio te kunnen aanbieden.

Lenovo verkoop Duitsland

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business