Nieuws

Lenovo’s vouwbare PC is vanaf nu vooruit te bestellen in de V.S.

De Lenovo ThinkPad X1 Fold, 's werelds eerste vouwbare PC, is vanaf nu te bestellen voor een minimumbedrag van 2499 dollar. Ook de dunste ThinkPad ooit komt eraan.

’s Werelds eerste vouwbare PC. Zo omschrijft Lenovo de nieuwe ThinkPad X1 Fold, een vouwbaar 13,3” scherm. Deze werd in januari al aangekondigd op CES en is vanaf nu te bestellen in de Verenigde Staten.

Tablet of PC?

Het idee achter het design is dat je het op verschillende manieren kan gebruiken. Als één groot scherm zoals een tablet, gevouwen in een hoek van 90 graden waardoor de onderkant als toetsenbord functioneert of in combinatie met het fysieke toetsenbord dat Lenovo apart verkoopt. Ook een staander voor het scherm en een styluspen zullen apart beschikbaar zijn.

Lenovo ThinkPad X1 Fold met apart toetsenbord
Lenovo ThinkPad X1 Fold gevouwen met toetsenbord
Lenovo ThinkPad X1 Fold in horizontale modus

Specificaties

Het scherm heeft een 4:3 verhouding en een resolutie van 1536×2048 pixels. Binnenin is een 11de generatie Intel Core i5-L16G7-processor terug te vinden met een snelheid van 1,4 GHz tot 3,0 GHz met Turbo Boost, 5 kernen, 5 treads en 4 MB cache, en met Intel Hybridetechnologie. Alle versies zullen 8GB RAM hebben, een minimum aan 256 GB opslagruimte en maximaal 1TB voor het duurste model.

Windows 10

De vouwbare ThinkPad zal Windows 10 Home of Pro 64 als besturingssysteem hebben. Om dat te optimaliseren voor een vouwbaar scherm zorgde Lenovo ervoor dat in elke modus, horizontaal of verticaal, kan geopteerd worden om toepassingen weer te geven in een split screen. Het zou binnenkort ook beroep willen doen op aangepast software van Microsoft die ontwikkeld wordt voor de vouwbare Duo en Neo.

ThinkPad X1 Nano

Naast de ThinkPad X1 Fold kondigde Lenovo ook andere laptops aan, zoals de ThinkPad X1 Nano, de lichtste ThinkPad ooit gemaakt. Het ding zou iets meer wegen dan 900 gram en is gebaseerd op Intels nieuwe Evoplatform, wat impliceert dat het apparaat minstens 9 uur aan batterijduur heeft en snelladen ondersteunt. Daarnaast bevat het Intels 11de generatie Tiger Lake processors, WiFi 6 en Thunderbolt 4.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo ThinkPad X1 Fold is vanaf nu in de Verenigde Staten al vooruit te bestellen aan een startprijs van 2499 dollar. Voor het duurste model tel je 3099 dollar neer.

De Lenovo ThinkPad X1 Nano zal beschikbaar zijn in het vierde kwartaal van 2020 met een startprijs van 1399 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business