Nieuws

Samsung Galaxy S21 design lijkt mogelijk op iPhone 12

waterbestendigheid
Mogelijk krijgt de Samsung Galaxy S21 een radicaal ander design ten opzichte van zijn voorganger. Lees hieronder meer over het aangevraagde patent.

Vorige week presenteerde Apple met gepaste trots haar nieuwe iPhone 12-serie. Wat vrijwel direct opvalt is dat de nieuwe telefoons van het bedrijf uit Cupertino gezegend zijn met een meer vierkantig design, iets wat ons terug doet denken aan de iPhone 5. Wellicht is hetzelfde lot beschoren voor het Samsung Galaxy S21 design, zo halen we op uit een nieuw patent.

Samsung Galaxy S21 design

Het patent is ingediend bij de KIPO (Korean Intellectual Property Office) (via LetsGoDigital) en krijgt de naam ‘Blade Bezel’ mee. Het patent valt onder ‘Class 9’, wat betrekking heeft op grote schermen, smartphone displays, LCD, LED, OLED, digitale cameradisplays, videoschermen enzovoorts.

Bezel is een Engelse term die vaak wordt gebruikt als een verwijzing naar de schermranden van een telefoon. De schermranden zijn de afgelopen jaren drastisch verkleind. Momenteel zitten we op een punt dat randen vrijwel niet dunner meer kunnen worden. Hoewel beelden ontbreken, wijst de naamgeving van het patent mogelijk op een designwijziging. Hierboven zie je hoe deze designtaal er mogelijk uit kan komen te zien.

Het klinkt misschien als vergezocht dat Samsung haar designtaal wil aanpassen, maar dat valt in de praktijk mee. Zo kent de Galaxy Tab S7-serie bijvoorbeeld een zichtbaar hoekiger design dan zijn voorgangers. Een andere mogelijke invulling van de vernieuwde designtaal is dat Samsung een frontcamera onder het display gaat verwerken. Van dat laatste hebben we echter nog geen aanwijzingen vernomen.

Niet te serieus nemen

De Samsung Galaxy Note 20 is pas net op de markt, en we verwachten pas in februari of maart 2021 de nieuwe Samsung Galaxy S21 te zien. Het is dan ook erg vroeg om nu al met zekerheid te zeggen of de Zuid-Koreaanse fabrikant voor een ander design gaat kiezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business