Viva Wallet Google Pay

Mobiel betalen zit in de lift. Na Apple Pay lanceert Viva Wallet ook de mogelijkheid tot betalen via Google Pay. Nu beschikbaar in België.

Advertentie

Eind deze zomer bracht de betaalprovider al Apple Pay naar zijn klanten. Vanaf vandaag kunnen zij ook genieten van de voordelen van Google Pay, de populairste mobiele betaalmethode voor Android-gebruikers.

Google Pay is een snellere en veiligere manier om te betalen op websites, in apps en in winkels door de betaalmethoden te gebruiken die zijn opgeslagen in het Google-account van de gebruiker. Het beschermt de betalingsinformatie door meerdere beveiligingslagen en maakt het eenvoudig om klantenkaarten, cadeaubonnen, aanbiedingen en meer op te slaan.

Viva Wallet + Google Pay

Een Android-gebruiker hoeft enkel de Google Pay-app op zijn/haar smartphone te downloaden en de Viva Wallet Mastercard-kaart toe te voegen aan Google’s betaaldienst. Zodra de kaart van de gebruiker is toegevoegd, kan de gebruiker, overal waar contactloze transacties worden geaccepteerd (winkels, openbaar vervoer,…), de telefoon gebruiken om te betalen via tap & pay. De portemonnee moet er niet worden bijgehaald en ook een pinpad is overbodig. 

Google Pay noch de Viva Wallet-app dienen te worden geopend voor de gebruiker om een ​​betaling uit te voeren. Een internetverbinding is bovendien ook niet vereist. Wanneer de gebruiker meer wil uitgeven dan de vooraf gedefinieerde limiet voor contactloze transacties, kan dit eenvoudig door de telefoon te ontgrendelen voordat de betaling wordt uitgevoerd. 

Tokenization

Naast het gebruiksgemak dankzij de koppeling van een Viva Wallet Mastercard-kaart aan Google’s betaaldienst, wordt er ook een extra beveiligingslaag toegevoegd via de “Tokenization“-technologie van Mastercard. Het platform van Mastercard beschermt de informatie van kaarthouders door rekeningnummers te vervangen door een uniek alternatief kaartnummer of zogeheten ‘tokens’.

Google Pay is beschikbaar voor Viva Wallet-klanten in België, Tjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here