Nieuws

Logitech lanceert ERGO M575 draadloze muis met trackball

Logitech trackball
Met de ERGO M575 Wireless Trackball levert Logitech een product af waar een bepaalde groep computergebruikers bij zweert: de trackballmuis.

Logitech heeft vandaag de ERGO M575 Wireless Trackball aangekondigd. Daarmee vult het bedrijf de niche van deze toch wel unieke muizen. De ergonomie van de ERGO M575 moet ervoor zorgen dat je hand en onderarm ontspannen blijven tijdens lange werkdagen.

Comfort zeer belangrijk

Logitech introduceert de ERGO M575 met twee doelen in het achterhoofd: comfort maximaliseren en ruimte besparen. Bij dit soort muizen gebeurt de besturing van de cursor immers vooral met je duim. Hoe nauwkeurig die tracking is, kan je zelf instellen via Logitech Options. De muis komt met een Bluetooth-dongle om voor de nodige connectiviteit te zorgen. Een AA-batterij wordt meegeleverd en zou tot 24 maanden moeten meegaan. 

“Nu we een trend in het werken op afstand blijven zien, zijn ergonomie en comfort op het bureau belangrijker dan ooit”, zegt Delphine Donne-Crock, general manager van creativiteit en productiviteit bij Logitech. “Met ons toegewijde ErgoLab – een wetenschappelijke en op de mens gerichte aanpak om producten en oplossingen te creëren die mensen helpen zich beter te voelen – blijft ergonomische ondersteuning een prioriteit voor Logitech. Onze nieuwe ERGO M575 Wireless Trackball zorgt ervoor dat je comfortabel kunt werken, en aangezien de trackball muis niet beweegt, is hij ideaal voor je thuisomgeving en andere plekken met een beperkte werkruimte”.

ERGO M575 Wireless Trackball wit
De muis is ook in het wit te verkrijgen.

Duurzaamheid op de eerste plaats

Logitech zet steevast ook in op duurzaamheid, dat zagen we eerder dit jaar al toen Logitech besloot om de CO2-voetafdruk van hun producten op hun productverpakkingen te plaatsen. Een deel van de kunststof onderdelen van de ERGO M575 is gemaakt van post-consumer recycled (PCR) plastic – 50% voor het model in grafiet en 21% voor dat in gebroken wit. Het PCR-programma van Logitech illustreert de toewijding aan het ontwerpen voor duurzaamheid en het vermogen om te innoveren en consumentenelektronica aan het einde van de levensduur een tweede leven te geven. 

Eind 2021 zal de helft van de huidige Logitech Creativity & Productivity productlijn van muizen en toetsenborden enige mate van PCR-kunststof bevatten en zal waar mogelijk PCR-kunststof gebruikt worden in nieuwe productintroducties. De papieren verpakkingen van de ERGO M575 zijn ook afkomstig uit FSC(R)-gecertificeerde bossen. 

De ERGO M575 Wireless Trackball is vanaf vandaag te koop op de website van Logitech voor 49,99 euro en zal eind januari 2021 ook bij verschillende retailers te krijgen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business