Nieuws

Windows Update installeert optionele drivers niet meer automatisch

Windows Update
Gedaan met plug & play voor bepaalde toestellen. Microsoft maakt Optionele Updates alleen handmatig beschikbaar vanaf deze week.

Microsoft heeft zijn automatische updatebeleid aangepast als het gaat over optionele updates. Wie binnenkort Optionele driverupdates nodig heeft zal die binnenkort handmatig moeten downloaden, Windows Update zal ze vanaf 5 november niet meer automatisch binnenhalen.

Windows Update

Concreet heeft de beslissing vooral gevolgen voor particulieren. Als je straks een nieuw apparaat gaat aansluiten op je Windows-pc zal er geen automatische driver voor dat toestel meer geïnstalleerd worden. Gebruikers moeten zelf naar het menu in Windows Update gaan en de nodige drivers aanduiden om te downloaden.

Het nieuwe Updatebeleid gaat deze week nog in werking voor Windows 10 versie 2004 en hoger. Microsoft heeft deze beslissing naar eigen zeggen genomen om zijn gebruikers terug meer controle te geven over het systeem. Maar daarmee verliezen heel wat externe apparaten aan je pc hun plug & play argument omdat je de driver handmatig moet gaan installeren.

Op zich is het geen moeilijke handeling om even de juiste driver te gaan updaten. Het kan voor sommige gebruikers toch te veel zijn. Het is momenteel ook niet geweten hoeveel apparaten met optionele drivers werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business