Nieuws

WhatsApp komt met een ‘vakantiemodus’

verdwijnende berichten WhatsApp
WhatsApp lijkt te werken aan een vakantiemodus, die de manier waarop gearchiveerde chats werken verandert.

Aanvankelijk zou WhatsApp met een ‘Ignore Archived Chats’-functie komen om gearchiveerde chats te blijven negeren, zelfs als een van de deelnemers uit die chat reageert. Het lijkt erop dat diezelfde functie nu een naamswijziging heeft gekregen, namelijk ‘Vacation Mode’.

De komst van deze functionaliteit en naamsverandering is ontdekt door WABetaInfo in de bètaversie van de Android-app van WhatsApp. De map met gearchiveerde chats wordt voortaan aan de bovenkant van de chatlijst getoond. Als je de gearchiveerde gesprekken toch wilt raadplegen, blijft deze zo toch toegankelijk.

© WABetaInfo

Hoewel de naam vakantiemodus suggereert dat de functie bedoeld is om een tijdelijke break van WhatsApp te nemen gedurende jouw vakantie, zorgt het er ook voor dat het archief nu eindelijk gaat werken zoals deze functie bedoeld is. Als je een chatgesprek archiveert, wil je daar vervolgens natuurlijk niet meer mee lastiggevallen worden.

Nu is het nog zo dat een gearchiveerde chat weer tussen je gesprekken verschijnt wanneer een van de gebruikers uit die groep een bericht plaatst. Wanneer de ‘vakantiemodus’ voor alle WhatsApp-gebruikers beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

De berichtendienst is de laatste tijd met meer functionaliteiten bezig. WhatsApp zou ook werken aan berichten die naar verloop van tijd vervallen en videobellen via WhatsApp Web binnenkort beschikbaar maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business