Nieuws

WhatsApp komt binnenkort met berichten met een vervaldatum

WhatsApp komt met nieuwe functie
© Meta
WhatsApp start binnenkort met het veelgevraagde uitrollen van berichten die zichzelf na enige tijd verwijderen, al is de functie iets meer beperkt dan veel gebruikers willen.

WhatsApp, de smartphone-chatdienst van Facebook, komt op de proppen met verdwijnende berichten. Gebruikers van de dienst zullen de optie krijgen om de berichten die ze sturen slechts een beperkte duur zichtbaar te houden. Daarna worden ze na zeven dagen automatisch verwijderd uit de gesprekken. De functie is nog niet beschikbaar gesteld voor het grote publiek, maar er zijn al wel vermeldingen van gevonden in een FAQ van de chatdienst. Het daadwerkelijke uitrollen van de nieuwe functie zal dus niet lang meer op zich laten wachten, al is er nog geen exacte datum bekend.

“Je kunt op WhatsApp berichten verzenden die vanzelf weer verdwijnen door berichten met vervaldatum in te schakelen,” zo zegt WhatsApp in de FAQ. “Eenmaal ingeschakeld, verdwijnen de nieuwe berichten die in de chat worden verzonden na zeven dagen. De meest recente selectie geldt voor alle berichten in de chat.” De nieuwe optie geldt dus enkel voor nieuwe berichten die worden verstuurd. Oudere berichten zullen in dit geval manueel moeten worden verwijderd.

Met enkele beperkingen

De functie zal wel enkele beperkingen kennen die gebruikers in hun achterhoofd moeten houden. Zo worden ongeopende berichten na de zeven dagen dat ze zichtbaar zijn verwijderd. Ook blijven berichten met een vervaldatum zichtbaar indien ze worden geciteerd in antwoorden op deze berichten. Hetzelfde geldt voor verdwijnende berichten die worden doorgestuurd naar een chat waar deze functie niet is ingeschakeld. Deze berichten verschijnen tevens in back-ups die worden gemaakt van de desbetreffende chats, maar verdwijnen op hun beurt bij updates voor deze back-ups.

Ook waarschuwt WhatsApp dat deze berichten met een vervaldatum hoe dan ook altijd gebruikt moeten worden bij mensen die je vertrouwt. Gebruikers kunnen nog altijd schermopnames maken met hun smartphone of middels externe fototoestellen, waardoor gevoelige berichtinhoud nog steeds het gevaar loopt om in de verkeerde handen terecht te komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business