Boston Dynamics Spot
Afbeelding: Boston Dynamics

Boston Dynamics valt sinds kort onder de radar van Hyundai. Eigenaar SoftBank is in gesprek met de autobouwer voor een maximumbedrag van 1 miljard dollar.

Anonieme bronnen bij Bloomberg bevestigen dat de Koreaanse autobouwer Hyundai in gesprek zou zijn met SoftBank om Boston Dynamics over te nemen. Die laatste is al sinds 2017 onderdeel van de SoftBank-groep en begon als een MIT-project in 2013. Het bedrijf heeft nog nooit winst gemaakt maar Hyundai lijkt er wel bijna 1 miljard dollar voor over te hebben.

Boston Dynamics

Momenteel wordt er gesproken over een deal waarbij Hyundai zo’n 845 miljoen dollar op tafel legt voor de robotfabrikant. Volgens de bronnen kunnen die gesprekken evengoed uitdraaien op niks en moeten we dus nog niet meteen op een echte overname rekenen. Zowel bij SoftBank als Hyundai wenste men niet in te gaan op vragen of inhoud over de deal.

Het is ook niet helemaal duidelijk wat de plannen van Hyundai zijn. Willen ze bepaalde technologieën van Boston Dynamics inzetten in hun wagens? Is het de bedoeling om de robottechnologie in te zetten in de fabrieken bij de bouw van hun wagens? Er is weinig of niets over geweten. Wel weten we dat Boston Dynamics niet de intentie heeft om de B2B-markt aan te boren. Het project begon met als doel om ooit robots te gaan verkopen voor particulieren.

Dat klinkt als toekomstmuziek. Want het bedrijf heeft alleen de bekende robothond Spot verkocht aan de Amerikaanse autobouwer Ford. Die gebruikt Spot om scans te maken voor een nieuwe en efficiëntere fabriek. Maar wat doe je bijvoorbeeld met Atlas? Hyundai zal er alvast zijn plannen wel mee hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here