Google heeft weer de belofte gemaakt dat Chrome een stuk sneller zal zijn én minder CPU gaat verbruiken.

Advertentie

Zo beschreef Chrome-topman Matt Waddell het in de update rond Chrome 87. Volgens hem zijn er deze keer grote stappen gezet in de manier waarop Google Chrome met de CPU omging. In de nieuwere versie moet de browser vijf keer minder CPU gaan gebruiken en zal dat bijgevolg ook bijna anderhalf uur meer accuduur geven voor mobiele apparaten.

Google Chrome 87

De nieuwe verbeteringen zitten ‘m dus in het verbruik van de CPU, en maar goed ook. Google’s browser verbruikt echt onnodige tonnen. Dat tonen ook de nieuwste reviews van macOS Big Sur op Apple’ eerste ARM-chip. Het hoogste verbruik in jaren van de browser. Onnodig en zeer vervelend. Maar er is verbetering op komst, hopelijk deze keer voor echt, want Google maakt al jaren beloftes om de druk op CPU’s te verlagen.

De webbrowser zal voortaan ook kijken naar inactieve tabbladen en daar geen aandacht meer aan spenderen. Daardoor kunnen er enorme winsten geboekt worden. Veder zal Chrome 87 voor Android dan weer pagina’s in de cache van de smartphone zetten. Zo laden bepaalde pagina’s veel sneller opnieuw.

Verder krijgen we ook nieuwigheden te zien waarbij je kan zoeken naar een tabblad of in de adresbalk een bepaald commando kan invoeren. Dat kan een commando zijn als continue you search for chairs of delete my history. Die laatste kan handig zijn, maar of mensen dat wel degelijk gaan gebruiken is nog maar de vraag. Wellicht komen er nog meer relevante toepassingen.

Chrome Actions in the search bar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here