Nieuws

Wahoo Elemnt Rival is een stijlvol multi-sport horloge voor echte atleten

Wahoo ELEMNT RIVAL
Beperken jouw sportactiviteiten zich niet tot een enkele sport? Dan is het Wahoo ELEMNT RIVAL sporthorloge een interessante keuze.

Wahoo, het fitnessbedrijf dat vooral bekend staat voor zijn hometrainers en GPS-toestellen, heeft vandaag zijn eerste multi-sport horloge aangekondigd: de ELEMNT RIVAL. Het sporthorloge bundelt de expertise van het bedrijf en komt zo met enkele unieke features.

Wahoo RIVAL

Volgens Wahoo vernieuwt de ELEMNT RIVAL de manier waarop atleten racedata registreren doorheen hun workouts en evenementen. De focus van het horloge ligt op hardlopers en triatleten, die dankzij de Touchless Transition technologie zonder handeling kunnen wisselen tussen zwemmen, lopen of fietsen. Gebruik je een ELEMNT fietscomputer, dan kan je data ook makkelijk overzetten tussen de twee. Verder is er ondersteuning voorzien voor de Wahoo TICKRx hartslagmonitor. Een online platform en mobiele app voor een overzicht van je data, maar je kan ook verbinden met populaire namen zoals TrainingPeaks en Strava. 

Batterijduur van 14 dagen

Kijken we naar de bouw en specificaties van de RIVAL, dan zien we een keramische ring die gebruikt wordt voor betere GPS ontvangst en achtergrondverlichting die zich automatisch aanpast. De batterij gaat standaard 14 dagen mee, maar met de GPS actief is dat nog maar maximaal 24 uur. Dat verschil is niet verrassend en iets dat steeds het geval is bij sporthorloges van dit type. 

“De echte magie van de RIVAL is dat we alles wat we kunnen met de ELEMNT fietscomputer hebben overgenomen en daarmee een perfecte parallel hebben kunnen creëren, waardoor triatleten en hardlopers hetzelfde gebruiksgemak krijgen die fietsers al sinds 2016 hebben”, vertelt Chip Hawkins, oprichter van Wahoo. “De uitdaging bij het ontwerpen van het horloge was om prestaties met looks te verenigen. . Dit is een stijlvol, kwalitatief hoogwaardig multi-sporthorloge dat de keuze zou moeten zijn van elke atleet die op zoek is naar een lichtgewicht GPS-horloge met een lange batterijduur die het zelfs tijdens de langste wedstrijden volhoudt.”

De ELEMNT RIVAL is nu al beschikbaar voor pre-order in België via Dewasport, Runner’s Lab en Urban Tri Sports voor een adviesprijs van 379,99 euro. De lancering staat gepland voor 1 december.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business