Nieuws

Microsoft Edge voegt online shoppingtools toe aan browser

Edge
In een nieuwe update van de webbrowser Edge voegt Microsoft tools voor online winkelen toe. De tool toont automatisch coupons en promotiecodes wanneer er een webwinkel wordt bezocht.

De nieuwe functie verschijnt in de desktop- en mobiele browser van Microsoft Edge. Door rechtsboven op het prijskaart-icoontje te klikken, verschijnen de beschikbare coupons in beeld. Tijdens het afrekenen worden de gekozen kortingscodes automatisch verrekend. Deze tool werkt alleen bij het bezoeken van webshops. De optie staat standaard ingeschakeld, maar het is ook mogelijk om deze op elk gewenst moment uit te zetten.

© Windows

Microsoft Edge

De webbrowser voegt ook een productvergelijker toe. Als klanten een bepaald product willen aanschaffen, checkt Microsoft Edge of het product elders goedkoper wordt aangeboden. Ook als de klant al de laagste prijs van een product voor zich heeft staan, laat de browser dit weten. Het is waarschijnlijk dat Microsoft een percentage van de omzet op zich neemt, maar exacte details hierover zijn niet beschikbaar.

De timing van deze tool door Microsoft kan bijna niet beter. Aanstaande vrijdag vindt Black Friday plaats. Veel webwinkels starten deze week al met het geven van hoge kortingen op allerlei producten. Natuurlijk liggen de feestdagen ook om de hoek. Op dit moment werken de coupons en productvergelijker enkel in de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend wanneer en of deze functionaliteit naar Europa komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business