Edge Chromium

Met enkele updates aan het gebruiksgemak van de browser probeert Microsoft Edge zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Advertentie

Dat Microsoft meer en meer inzet op browser Edge is duidelijk. Deze week liet het bedrijf al weten dat het af wil van Internet Explorer en gebruikers zoveel mogelijk naar Edge wil migreren. Deze laatste krijgt nu een nieuwigheid: verticale tabbladen.

De wijziging werd ontdekt door WindowsLatest en doet meteen denken aan een soortgelijke functionaliteit die in Chromium-browser Vivaldi al geruime tijd aanwezig is. Tabbladen kunnen nu ook links weergegeven worden in plaats van bovenaan het scherm. In Vivaldi kan je er ook voor kiezen om deze onderaan of rechts weer te geven, maar of dat in Edge ook een optie gaat zijn is niet duidelijk uit de informatie. Wel kan je de tabbladen onderling van plaats veranderen door de CTRL-toets ingedrukt te houden.  

Beeld via WindowsLatest.

Later dit jaar

Volgens de website wordt de functionaliteit al sinds maart getest en is het eindelijk tijd om ze uit te rollen naar het grote publiek. Dat zal later dit jaar dan ook geleidelijk aan gebeuren. Verwacht ook een update aan kopiëren en plakken binnen de browser. Hierdoor zal je een url nu kunnen plakken als een stukje tekst in plaats van de volledige link te plaatsen. 

Of het genoeg is voor gebruikers om over te schakelen naar de browser van Microsoft is nog maar de vraag. Er zijn immers tal van browsers die een betere keuze zijn, zo ondervonden wij in onze zoektocht naar de beste browsers van 2020

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Getest: Wat is de beste browser in 2021?

Is de snelste browser ook de beste browser? Niet altijd. Wij leggen je het verschil uit tussen de 7 populairste browsers van 2021.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here