Nieuws

Nvidia lanceert GeForce RTX 3060 TI grafische kaart voor 419 euro

NVIDIA 3060 TI
De RTX 30-serie van NVIDIA grafische kaarten heeft er met de GeForce RTX 3060 TI een nieuw familielid bij, aangedreven door de NVIDIA Ampere-architectuur en de tweede generatie van NVIDIA RTX.

Waar kaarten zoals de 3080 en 3090 gebouwd zijn om de allerbeste prestaties te leveren, heeft de RTX 3060 TI als doel een nieuwe generatie grafische technieken naar het grote publiek te brengen. Denk daarbij aan ray tracing en AI-aangedreven DLSS.

Krachtig maar betaalbaar

De kaart is met zijn prijskaartje van 419 euro enorm betaalbaar en is bovendien stukken sneller dan de topkaarten uit de vorige generatie, waaronder de RTX 2080 SUPER. Verwacht dan ook sterke prestaties in zowel 1080p als 1440p

We gaan een groots najaar in met ray-traced-effecten naar Cyberpunk 2077, Call of Duty: Black Ops Cold War, Watch Dogs: Legion en meer“, zegt Matt Wuebbling, VP Global GeForce Marketing bij NVIDIA. “Er is geen betere manier voor gamers om te genieten van de allernieuwste raytraced-games of om creatieve en productiviteit workflows te doorstaan dan met de GeForce RTX 3060 Ti en de rest van de RTX 30-serie.

Aangedreven door speciale AI-processors op GeForce RTX GPU’s genaamd Tensor Cores, verhoogt NVIDIA DLSS (Deep Learning Super Sampling) de framesnelheden terwijl er scherpe en hoogwaardige gamebeelden gegenereerd. Dit geeft gamers de prestatieruimte om ray-tracing-instellingen te maximaliseren en outputresoluties te verhogen. NVIDIA Reflex zorgt er dan weer voor dat inputvertraging verminderd wordt terwijl NVIDIA Broadcast ervoor zorgt dat je al deze grafische pracht ook de wereld kan insturen aan de hand van enkele handige tools. 

Vanaf 2 december verkrijgbaar

De NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti is vanaf 2 december verkrijgbaar vanaf €419 en dat via verschillende producenten, waaronder ASUS, Colourful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY en Zotac.

ASUS kondigde hun line-up alvast volledig aan. Het gaat om de ROG Strix GeForce RTX 3060 Ti, TUF Gaming GeForce RTX 3060 TI, ASUS KO GeForce RTX 3060 Ti, ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti en ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti MINI kaarten. De GPU’s zullen voorzien zijn van een dynamisch thermisch ontwerp en krachtige cooling, terwijl de MINI ook in compacte systemen moet passen. 

De ASUS ROG Strix GeForce RTX 3060 Ti

Of je er in zal slagen om een kaart te pakken te krijgen is natuurlijk de grote vraag, want zowel NVIDIA als AMD kunnen de grote vraag naar hun nieuwe generatie grafische kaarten momenteel niet bijhouden. Snel zijn is dus de boodschap. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business