Nieuws

Dit waren de populairste apps in de App Store in 2020

Apple App Store weert Fortnite
Apple deelde hun favoriete apps van het jaar 2020 in verschillende categorieën en gaven ook de ranglijsten van de populairste apps van dit jaar.

Vandaag maakte Apple de ranglijsten bekend van de populairste apps in hun App Store. Naast de lijsten van de populairste gratis en betalende games en apps maakten ze ook hun eigen favorieten bekend. Dit zijn de winnaars van de App Store Best of 2020 Awards.

Beste apps van 2020

De iPhone-app van het jaar 2020 kent Apple toe aan ‘Wakeout!’, een app waarmee je waar en wanneer je maar wil korte work-outs of ontspanningsoefeningen (wake-outs) kan doen. Toepasselijk voor een jaar waarin we meer met stress te maken kregen dus. Bij Apple omschrijven ze hun keuze als volgt: “Wakeout! hielp ons de tijd – en de wil – te vinden om in beweging te blijven, met gemakkelijke oefeningen die het meeste uit het leven thuis haalden.”

De iPad-app van het jaar is geen onbekende en hebben we wellicht allemaal wel eens gebruikt dit jaar: ‘Zoom’. “Met ongelooflijk gebruiksgemak en oerdegelijke betrouwbaarheid ging Zoom van de app voor zakelijke conferenties naar waar het leven gewoon gebeurt.” Want laat dat nu de definitie zijn van 2020: het jaar waarin zowel ons professionele als sociale leven zich verplaatste naar het online gebeuren. Dat ‘Zoom’ dus niet kon ontbreken in de lijst van Apps van het jaar, dat stond al vast.

Ook voor de Mac-app van het jaar opteren ze bij Apple voor een toepassing die ons hielp bij ‘het nieuwe normaal’: ‘Fantastical’. “Deze onmisbare agenda-app maakte het gemakkelijker om samen te werken en door onze nieuwe wereld van vergaderingen op afstand en videochats te navigeren.”

De keuze voor Apple TV-app van het jaar is al iets opvallender. Niet het eigen Apple TV+ maar wel ‘Disney+’ gaat met de kroon lopen. Apple prijst de catalogus en de 4K UHD-video van de dienst, die volgens hen een nieuwe standaard in streaming zette en mensen samenbracht door de mogelijkheid om samen van veraf te kijken.

Meest gedownloade apps

Naast de prijsuitreikingen voor apps van het jaar maakte Apple ook de meest gedownloade apps en games bekend. In de lijst met gratis apps zien we een niet al te verrassende top 3: ‘Zoom’, ‘TikTok’ en ‘Disney+’. In de top drie voor betalende apps zien we dan weer dat mensen vooral geld willen uitgeven voor creativiteit en fotobewerking. De top drie bestaat uit ‘TouchRetouch’, ‘Procreate Pocket’ en ‘Facetune’.

Meest gedownloade games

De populairste gratis game in 2020 was dan weer ‘Among Us!’. De app dateert al van 2018 maar kreeg dit jaar een enorme boost aan populariteit. De tweede plaats is voor ‘Call of Duty: Mobile’ en op plaats drie volgt ‘Roblox’. De meest gedownloade betalende app is nog steeds ‘Minecraft’, die al enkele jaren op rij deze plaats weet te behouden. De tweede en derde plaats zijn dan weer heel on brand voor 2020: ‘Plague Inc.’ En ‘Heads Up! Best Charades game’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business