Nieuws

5 redenen om voor Disney+ te kiezen

Disney+ België
Op 15 september is het zover. Een dag waar heel wat families, kinderen en zelfs ouders of grootouders naar uitkijken. De komst van Disney+ naar België.

De Amerikaanse videostreamingdienst heeft ons geduld lang genoeg op de proef gesteld. Na een succesvolle lancering in Nederland en andere Europese buurlanden, zullen wij Belgen vanaf 15 september eindelijk ook kunnen kijken naar die leuke klassiekers uit onze kindertijd of genieten van knappe docu’s op National Geographic, via Disney+.

Disney+ in België

Maar voor mensen die al een Netflix-account hebben, kan het misschien de moeite zijn om even te kijken naar dit lijstje. Misschien twijfel je wel of je een Disney+ abonnement nodig hebt? Als je kinderen je de oren van je kop zagen ben je gewoon verplicht om “ja” te zeggen. Maar we geven je graag een duwtje in de rug. 5 redenen waarom je best wél voor Disney+ kiest.

Disney+

Prijs

De eerste vraag die mensen ons stellen is: “wat moet dat kosten”? Als je vandaag nog kiest voor een jaarabonnement op Disney+ dan betaal je 59,99 euro. Dat komt neer op 4,99 euro per maand. Een stuk goedkoper dus dan bijvoorbeeld Netflix. Na één jaar betaal je dan de gewone prijs van 69,99 euro per jaar, nog steeds een pak lager dan Netflix, en je krijg er heel wat voor terug.

Films en series

Daarover gesproken, wat krijg je er eigenlijk voor terug? Het concept van Disney+ is redelijk eenvoudig. In één pakket krijg je onmiddellijk toegang tot 5 streamingdiensten. Naast Disney en de Disney Originals krijg je ook films en series van National Geographic, Star Wars, Marvel en niet te vergeten Pixar. Ook die laatste heeft ons al heel wat jeugdherinneringen opgeleverd.

Beschikbaarheid

De nieuwe videostreamingdienst zal beschikbaar zijn voor Android, iOS, Chromecast-toestellen, tv’s met ingebouwde Chromecast, Apple TV & Android TV. Je zal Disney+ ook kunnen bekijken op je laptop in de webbrowser of op je PlayStation 4 en Xbox One.

Verschillende TV-fabrikanten bieden al de mogelijkheid om de app rechtstreeks op je tv te installeren. Vizio, Samsung & LG zijn daar drie grote voorbeelden van.

Haarscherp beeld

Heb je een 4K-tv? Dan zit je goed. Het voordeel van Disney+ is dat de dienst standaard 4K aanbiedt zonder dat je extra moet betalen. Bij Netflix moet je daar bijvoorbeeld wel een meerprijs voor betalen. Ga je op reis en heb je tijdelijk geen wifi of mobiele data? Dan kan je ook bij Disney films en series offline vastzetten.

Via Proximus

Goed nieuws voor Proximus-klanten! De Belgische provider mag vanaf september de videostreamingdienst officieel aanbieden in haar pakketten. Klanten met een All Stars of All Stars & Sports-abonnement krijgen zo de streamingdienst standaard in hun pakket. Daarvoor moet je dan ook de Android-decoder in huis hebben. Wie zich nu inschrijft krijgt dan ‘gratis’ toegang voor één jaar. Proximus regelde daarvoor een exclusief contract met Disney waardoor aanbieders als Telenet of Orange al buiten spel werden gezet.

Hebben we je overtuigd? Via deze weg kan je nu al aan een verlaagde prijs je Disney+-abonnement afsluiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business