De dienst was tot op heden enkel beschikbaar voor klanten van internetprovider VOO, maar Plume gaat zijn HomePass-abonnementen rechtstreeks aan de consument verkopen.

Advertentie

Plume arriveerde eind vorig jaar in België toen een samenwerkingsakkoord werd gesloten met VOO, een van de grootste telecomspelers in het Waalse en Brusselse Gewest. De diensten die de HomePass-formule biedt werden door VOO aangeboden via het VOO WiFi Plus-abonnement. Daardoor was HomePass tot heden dus exclusief verkrijgbaar voor klanten van VOO.

De volgende stap voor Plume is zich los te koppelen van VOO en op eigen benen te staan. Dat heeft twee voordelen voor het bedrijf. Ten eerste laat dat het bedrijf toe om de HomePass in heel België te lanceren en dus ook in Vlaanderen. Ten tweede kan Plume de consument nu rechtstreeks bedienen. Toch is het bedrijf haar samenwerking met de telecomprovider zeker nog niet vergeten. “We zijn blij om de HomePass-service uit te breiden naar heel België, na een succesvolle samenwerking met VOO het afgelopen jaar”, zegt Christian Constant van Plume. Klanten die het WiFi-Plus abonnement hadden aangekocht, behouden hun abonnement tegen het huidige tarief en krijgen korting op de aankoop van extra SuperPods.

Veilig internet

Plume positioneert zich in de internetmarkt als een nichespeler. Het wil anders zijn dan klassieke internetproviders. HomePass is in hun woorden ‘meer dan alleen wifi, maar moet eigenlijk binnen de smarthome productcategorie gerekend worden. Via de HomePass-app kan je verschillende apparaten aansluiten op het netwerk, dat je via een smartphone-app kan beheren. Het systeem is uitgerust met zelflerende technologie die de verbindingskwaliteit voortdurend analyseert en optimaliseert, om connectiviteitsproblemen te reduceren tot het minimum. Voor de aansluiting heb je SuperPods nodig, dat is niet meer dan een plug-in adapter die je in je een stopcontact moet steken. Heb je een grote woning, dan zal je waarschijnlijk wel meerdere SuperPods moeten plaatsen. Meer informatie daarover lees je hier.

De SuperPod is zo aangesloten.

De internetprovider zet ook sterk in op cyberveiligheid. Thuisnetwerken zijn meestal niet zo goed beveiligd. De HomePass probeert het thuisnetwerk te beschermen door een extra beveiligingslaag toe te voegen op het netwerk. Volgens gegevens van Plume hield het slimme wifinetwerk de voorbije maand gemiddeld 330 bedreigingen tegen per aangesloten huishouden.

Prijzen en beschikbaarheid

HomePass by Plume is vanaf vandaag beschikbaar via de website van de leverancier. Het abonnement kost 99 euro per jaar, een stuk goedkoper dus dan een breedbandinternetabonnement. De prijs van een SuperPod is 99 euro per stuk. Wij hebben ons SuperPod-exemplaar inmiddels opgestuurd gekregen om te testen of Plume haar mooie beloftes waarmaakt. De review zal binnenkort op TechPulse verschijnen.

Update 10/12 08u20: In het oorspronkelijke artikel stond vermeld dat de abonnementsprijs 99 euro per maand is. Dat is aangepast naar 99 euro per jaar.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here