Nieuws

Samsung kondigt 110-inch MicroLED TV aan

Samsung The Wall
Samsung brengt een kleinere versie van zijn MicroLED TV 'The Wall' op de markt voor de 'gewone consument'. Binnenkort wereldwijd beschikbaar.

In 2018 mochten we al kennis maken met ‘The Wall’, een gigantische 146-inch MicroLED TV. Dit beeldscherm was voornamelijk gericht op professionele gebruikers, maar onlangs kondigde Samsung aan dat ze ook een kleinere versie van ‘The Wall’ naar de markt brengen voor de gewone consument.

Prijskaartje

Of toch de consument met veel geld. Want hoewel een officiële prijs nog niet bekend gemaakt werd, zou de televisie in Korea alvast 170 miljoen Won kosten. Omgerekend is dat zo’n 129.000 euro. Niet goedkoop voor een televisie.

MicroLED

Wat maakt dit scherm nu zo speciaal? Om te beginnen is er de MicroLED-technologie, die beschouwd wordt als de volgende grote stap in de evolutie van de beeldschermen. MicroLED deelt al de beste eigenschappen van OLED, zonder de meeste van de bijbehorende nadelen.

Door gebruik te maken van LED-lampjes met micrometer-formaat worden de achtergrondverlichting en kleurfilters van conventionele displays geëlimineerd. In plaats daarvan verlicht het zichzelf en produceert het licht en kleur vanuit zijn eigen pixelstructuren, wat resulteert in het perfecte zwart en verbluffende, levensechte kleuren. Het aantal pixels in de MicroLED TV zou 8 miljoen zijn, wat betekent dat het scherm een 4K-resolutie heeft.

Daarbovenop heeft MicroLED een betere duurzaamheid op lange termijn door het anorganische ledmateriaal. Net zoals bij OLED is de kans op inbranding miniem en als we Samsung mogen geloven kunnen we rekenen op een levensduur van 100.000 uur, oftewel een decennium aan kijkplezier.

Majestueus soundsysteem

De televisie heeft bovendien een screen-to-body ratio van 99,99%, waardoor het 110-inch scherm zo goed als geen zichtbare randen heeft. Toch claimt Samsung om een ‘majestueus soundsysteem’ te hebben ingebouwd in de zijkanten, bovenkant én onderkant van de televisie.

De MicroLED TV zou bestaan uit verschillende panelen, maar wel als één geheel geleverd worden, standaard met een muurbeugel en optioneel met een voet. De televisie zal beschikken over Samsungs smart tv-platform en de mogelijkheid bieden om ‘multi-view’ te activeren, waardoor meerdere video’s tegelijkertijd kunnen afgespeeld worden op het scherm.

Verkrijgbaarheid

De MicroLED TV van Samsung is vanaf nu beschikbaar voor preorder in Korea en zal begin volgend jaar ook wereldwijd verkrijgbaar zijn, al is het nog voor de rijke minderheid. Kleinere en goedkopere modellen van het toestel zouden wel al op de agenda staan voor Samsung.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business