Nieuws

Oude PC of Mac staan? Gebruik ChromeOS via CloudReady

Google ChromeOS CloudReady
Na de overname van Neverware zal Google zijn ChromeOS met volwaardige ondersteuning naar CloudReady brengen.

Heb je nog een oudere pc die je dagelijks gebruikt, maar eentje die verschrikkelijk traag is? Of heb je gewoon nog een oude op overschot liggen die je al lang eens wil opkuisen? Dan hebben we mogelijk een oplossing voor jou. Sinds een aantal jaar kon je met CloudReady van Neverware al Google’s ChromeOS installeren op oudere Mac- en Windows-toestellen. Google heeft dat bedrijf nu overgenomen om ervoor te zorgen dat ChromeOS officieel kan geïnstalleerd worden.  De overname heeft geen negatieve gevolgen voor huidige gebruikers.

Google ChromeOS

De nieuwe overname werd deze week aangekondigd. Daarmee zal CloudReady gewijzigd worden in een officiële ChromeOS release waarbij gebruikers binnenkort heel eenvoudig zullen kunnen overstappen op de nieuwe software.

Neverware deed dat de laatste jaren vooral voor particulieren en scholen. Zij moeten geen schrik hebben om ondersteuning te verliezen, integendeel, de ondersteuning zal er alleen beter op worden. De Home Edition van CloudReady zal ook gewoon gratis blijven.

Overname

Het is op zich niet verrassend dat een bedrijf als Google Neverware overneemt. Vanuit het perspectief van de gebruiker is dat alleen maar goed nieuws, en op deze manier kan de zoekmachinegigant ook een betere gebruikerservaring garanderen. De nieuwe versie brengt bijvoorbeeld ook ondersteuning voor Android Apps, iets wat Neverware nooit heeft kunnen waarmaken in CloudReady.

De directe service door Google zal CloudReady nog aantrekkelijker maken voor kleine ondernemingen, scholen en particulieren. Heb je interesse? Je kan hier hun verschillende pakketten bekijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business