Nieuws

Netflix introduceert audio-only afspeelmodus

Netflix introduceert een nieuwe functie in zijn app voor Android: audio-only. Schakel video uit en beluister je film of serie als podcast.

Binnenkort luister jij misschien wel naar je favoriete films en televisiereeksen alsof het podcasts waren. Of dat hoopt Netflix toch. De videostreamingdienst zou een nieuwe functie introduceren in zijn app voor Android, aldus Android Police. Met de functie audio-only speel je je video af zonder beeld, enkel nog met geluid.

Via knop of instellingen

Een eerste aantal abonnees zou al gebruik kunnen maken van de functie. Zij zien twee mogelijkheden om de video uit te schakelen en zo enkel de audio van de titel af te spelen. De eerste optie is een knop op het scherm zelf, onder de titel van de video en boven de play-button. Even gemakkelijk als je de video op pauze zet, zet je nu ook de video uit.

Beeld: Android Police

Wil je dat Netflix de video altijd uitschakelt wanneer je oortjes of een luidspreker aansluit op je smartphone? Dan kan je dat regelen via de instellingen van de app. Daar vind je drie opties terug voor audio playback: altijd aan, met luidsprekers of hoofdtelefoon en uit.

Beeld: Android Police

Interessant?

De audio only-functie zou voornamelijk interessant kunnen zijn voor gebruikers onderweg. Geen film gedownload en wil je ook niet al je mobiele data erdoor jagen met één aflevering? Dan kan het beluisteren van een video zonder beeld wel eens interessant zijn.

Of de nieuwe functie interessant is om te gebruiken, hangt natuurlijk ook volledig af van de titel die je wil bekijken of beluisteren. De traditionele series die je doorgaans in één bingesessie verslindt, zoals kijkcijferkanon ‘The Queen’s Gambit’, lijken ons minder gepast. Wel kunnen talkshows als ‘My Next Guest Needs No Introduction With David Letterman’ of stand-up comedy’s als die van Kevin Hart perfect zonder beeld beluisterd worden.

De functie is voorlopig nog niet wijdverspreid en het zou nog wel een tijdje kunnen duren voor je de ‘Video Off’-knop op je scherm ziet verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business