WhatsApp Desktop

Dat we dat dit jaar nog gingen meemaken. Spraak- en videobellen via WhatsApp Desktop komt nu wel heel dichtbij. De eerste gebruikers zien 'm al in bèta.

Advertentie

Recent werd in een nieuwe bètaversie van WhatsApp voor desktop ontdekt dat het bedrijf spraak- en videochats gaat implementeren. De nieuwe functies werden ontdekt door WABetaInfo.

Videochats in WhatsApp op desktop

Er wordt al gewerkt aan deze nieuwe functies sinds een jaar of twee. Maar nooit eerder was het zo duidelijk dat de desktopvariant ook spraak- en videochats ging ondersteunen. Volgens WABetaInfo wordt de update wel geleidelijk aan uitgerold maar zijn er vandaag al een reeks gebruikers die de nieuwe knoppen kunnen zien. Het is dus niet te voorspellen wanneer we dat ook in België kunnen doen, maar de website schat dat het maximum twee weken kan duren.

WhatsApp desktop
Afbeelding: WABetaInfo. Zo zien de nieuwe knoppen eruit in WhatsApp voor desktop.

Als gebruikers een gesprek ontvangen, audio of video, zal WhatsApp een extra venster openen waarin je het gesprek kan beheren. Je kan van daaruit ook meteen afleggen. Datzelfde venster wordt dan automatisch geminimaliseerd als het gesprek in gang is.

Zoals gezegd is de bètafunctie vandaag beperkt beschikbaar. Je moet echt al geluk hebben om hier gebruik van te kunnen maken. Al zitten heel wat gebruikers hier ongeduldig op te wachten.

WhatsApp desktop
Afbeelding: WABetaInfo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here