Nieuws

Galaxy Buds Pro krijgen functie gelijkaardig aan ‘spatial audio’ van AirPods Pro

Officieel worden ze pas volgende maand aangekondigd. Toch weten we nu al veel over de nieuwe Samsung Galaxy Buds Pro.

Dat Samsung van zijn Galaxy Buds Pro de grootste rivaal van Apple’s AirPods Pro wenst te maken, wordt nu wel duidelijk. 9to5Google wist te achterhalen dat de draadloze oortjes, die we volgende maand zouden kunnen verwachten, een gelijkaardige functie zouden krijgen als de AirPods Pro en AirPods Max: ‘spatial audio’.

3D audio for videos

De nieuwe functie wordt door Samsung ‘3D audio for videos’ genoemd en omschreven als een manier om “levendig, meeslepend geluid uit alle richtingen te horen komen, zodat je het gevoel hebt dat je midden in de scène bent wanneer je video’s bekijkt”. ‘Spatial Audio’ kan een faux surround sound-systeem creëren dat de richting van de audio verandert op basis van de richting van je hoofd en de positie van de telefoon.

Galaxy Wearable app

Via de eigen Galaxy Wearable app van Samsung kon de functie nu al ontdekt worden. In de Galaxy Store staat namelijk al een update klaar van de app, waarin beschreven staat wat de Buds Pro zullen kunnen. Wel een belangrijke voetnoot: 3D audio zal enkel gebruikt kunnen worden in combinatie met een Samsung-smartphone met Android 11.

Spraakdetectie

Naast de 3D audio zullen de Galaxy Buds Pro ook spraakdetectie hebben, een functie die automatisch de transparantiemodus inschakelt en het volume verlaagt wanneer de oordopjes voelen dat je spreekt. Via de transparantiemodus zal geluid uit je omgeving naar de oortjes gestuurd worden via de microfoon. Dat maakt het gemakkelijker om gesprekken te voeren, zonder de oortjes uit te moeten nemen of je muziek te pauzeren.

Galaxy S21

De Samsung Galaxy Buds Pro zullen vermoedelijk in januari bekend gemaakt worden, samen met de nieuwe Galaxy S21-reeks. De oortjes zouden drie kleurvarianten hebben: zwart, zilver en purper, allemaal met een metaalfinish. Naar de prijs is het nog raden, hoewel verwacht wordt dat ze duurder zullen zijn dan de eerdere Buds+ en Buds Live, respectievelijk voor 154 euro en 189 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business