Nieuws

Wonder Woman 1984 breekt records, derde film komt eraan

Wonder Woman 1984
Beeld: Warner Brothers.
Wonder Woman 1984 is met veel succes gelanceerd en deed dat in de Amerikaanse bioscopen én op streamingdienst HBO Max.

In 2020 deden we alles anders en met die gedachte in het achterhoofd besloot Warner Bros om op kerstdag Wonder Woman 1984 zowel in de bioscopen als op streamingdienst HBO Max te lanceren. Met veel succes, zo blijkt.

Exacte cijfers over de premiere van de film zijn er niet, maar dat Wonder Woman 1984 de verwachtingen overtroffen heeft lijkt heel duidelijk. Zo duidelijk dat Warner Bros al meteen groen licht heeft gegeven voor Wonder Woman 3. 

Miljoenen kijkers op kerstdag

In de Amerikaanse bioscopen bracht de film 16,7 miljoen dollar op, wat als een goed bedrag gezien wordt tijdens deze pandemie. WarnerMedia liet daarnaast weten dat “bijna de helft van de betalende HBO Max klanten de film bekeken heeft.” Volgens cijfers uit augustus van dit jaar heeft de streamingdienst zo’n 12,6 miljoen gebruikers. Zo’n 6 miljoen kijkers lijkt dan ook een realistische schatting te zijn. Daar komen ook nog nog eens miljoenen kijkers bij die toegang hebben tot de film op andere manieren, bijvoorbeeld via hun telefoonabonnement.  

Uiteraard was het releasen van de film op Kerstdag de perfecte strategie, want meer dan ooit zat iedereen die avond TV te kijken. Het feit dat de film slechts één maand beschikbaar is via HBO Max zal ook geholpen hebben. WarnerMedia zal alvast dezelfde strategie aanhouden in 2021, maar de kans bestaat dat eens de bioscopen weer allemaal open gaan, de studio terug overstapt op hun oude manier van werken. 

Wonder Woman 1984 kijken in België

Voor België maakt dit echter weinig verschil, want de film is hier bij ons op geen enkele legale manier online te bekijken. HBO Max is hier niet beschikbaar en diensten zoals Streamz+ zijn niet belangrijk genoeg om de aandacht van Warner te trekken. Het is voor Belgische DC fans dan ook wachten op de heropening van de cinema’s. Of de dvd release, natuurlijk.

Beeld en video via Warner Bros.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business