Nieuws

Antwerps laboratorium is slachtoffer van ransomware

Het Algemeen Medisch Laboratorium in Hoboken werd maandag opgeschrikt door een ransomware-aanval. Hackers vergrendelden het netwerk en eisten losgeld om het netwerk terug vrij te geven.

Maandagochtend pleegden hackers een cyberaanval op het Algemeen Medisch Laboratorium in Hoboken, zo schrijft Gazet van Antwerpen. De hackers vergrendelden het volledige netwerk voor het labo en wilden het enkel weer vrijgeven na het betalen van losgeld.

De cyberaanval kwam op een ongelukkig moment (al zal dat uiteraard niet toevallig zijn), aangezien het labo dagelijks zo’n drieduizend coronatests uitvoert. Door de ransomware viel het werk volledig stil.

Er werd niet ingegaan op de vraag naar losgeld. Het netwerk werd preventief losgekoppeld en de Computer Crime Unit van de federale politie onderzoekt het voorval. Het is vooralsnog niet duidelijk of er ook informatie werd gestolen. Volgens ICT-manager Maarten Vanheusden lijkt het hier te gaan om economische chantage. Het ziet er dan ook niet naar dat er patiëntengegevens gestolen werden.

Het laboratorium is voorlopig nog steeds niet operationeel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business