Nieuws

Google test functie om video’s van Instagram en TikTok weer te geven

Google Search nieuwe sneltoets
Google test een nieuwe functie in de zoekresultaten waarbij gebruikers video’s van Instagram en TikTok te zien krijgen in een zoekbalk.

Google test naar verluidt een zoekfunctie waarbij gebruikers Instagram- en TikTok-video’s kunnen zoeken in een nieuwe, daarvoor ontwikkelde swipe-balk. Dat meldt TechCrunch op zijn website. Hiermee wil de Amerikaanse zoekgigant inspelen op de stijgende populariteit van deze korte video’s. Als bonus houdt het zo gebruikers langer op zijn eigen platform en applicaties. Gebruikers zullen de video’s te zien krijgen in hun browser, in plaats van doorverwezen te worden naar de desbetreffende applicaties.

Deze functie wordt een uitbreiding van de ‘Short Videos’-functie die eerder dit jaar werd getest. Deze was zichtbaar in Google Discover, de nieuwsoverzicht-feed op verscheidene Android-toestellen. Daarin waren er verscheidene relevante filmpjes zichtbaar die van een reeks verschillende sociale media-platformen werden gehaald. Er zou wel een duidelijk onderscheid zijn met Google Stories dat in oktober werd uitgerold. Daarbij wordt er content getoond die afkomstig is van aangesloten uitgeverijen, zoals Forbes, Vice en USA Today.

Extra sociaal

Tot nu toe waren er in de ‘Short Videos’ enkel filmpjes van Youtube, Tangi, het korte video-platform van Google, en Trell, de Indische versie van TikTok, zichtbaar. Nu worden daar Instagram en TikTok aan toegevoegd. Voorlopig is nog niet bekend of Google hiervoor directe partnerschappen is aangegaan met Facebook, dat de eigenaar is van Instagram, en TikTok. Voor het tonen van tweets op de zoekpagina was dat in 2015 met Twitter wel het geval.

Zoals reeds gezegd, zit de functie nog slechts in een testfase op mobiele toestellen. Wanneer de dienst officieel wordt uitgerold, is voorlopig nog niet geweten. De kans dat je er snel mee aan de slag kan, is echter klein, al verwachten we dat het ergens in 2021 zal zijn. We houden je hoe dan ook op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business